Google, bozulan akıllı saatlerini onarmayacak! Peki bu saatlere ne olacak?

Google'ın Android tabanlı akıllı saati Pixel Watch 3'ü tamir ettirmek isteyen bir kullanıcı, saatin tamir edilemediği gibi bir cevap aldı. Peki bir Pixel Watch 3 bozulursa ne yapabilirsiniz?

Google, bozulan akıllı saatlerini onarmayacak

Eğer bir Google Pixel Watch 3 akıllı saatiniz varsa, ona gözünüz gibi bakın çünkü Google bu akıllı saatleri tamir etmeyeceğini, yerine yenisini vereceğini açıkladı. Bu, Pixel Watch 3'ün Google'ın onarım sunmayacağı üst üste üçüncü akıllı saat olduğu anlamına geliyor.

Aslında bozulan, kırılan bir cihaz yerine yenisinin verilmesi güzel bir şey gibi görünse de eğer kullanıcı hatası söz konusuysa ve sigortanız da yoksa, bu politika yeni bir saat satın almanızla sonuçlanabilir.

Google'ın cihaz sigortası programı Preferred Care'i satın aldıysanız değişim ücreti 49 dolar - ancak bu program iki yıllık kapsama için 89 dolar veya 60 ay boyunca ayda 4 dolar tutuyor, yani 240 dolar. Kısacası kullanıcı hatasına karşı korunmak pek de ucuz sayılmaz. Saatin satış fiyatı ise ABD'de yaklaşık 350 dolar.

Gözünüz gibi bakmanız gereken akıllı saat

Bu arada sigortayı, saati satın aldıktan sonraki 30 gün içinde satın almanız gerekiyor. Aksi durumda sigorta da geçerli değil. Eğer sigortanız yokken saatiniz kırılırsa, Google size indirimli bir fiyattan yeni saat alma hakkı sunuyor. Ya da Google dışında üçüncü parti bir tamircide şansınızı deneyebilirsiniz.