Google Arama, bir özelliği daha tarihe gömüyor

Masaüstünde ve mobil cihazlarda Google arama sonuçlarının sonsuza kadar aşağı kaydırılması artık mümkün olmayacak ve emin olun bu hepimiz için çok daha iyi.

Google Arama, bir özelliği daha tarihe gömüyor

Google'ın kullanımdan kaldırdığı özelliklerden en yenisi, arama sonuçlarında sürekli aşağı kaydırma özelliği oldu.

İlk olarak Ekim 2021'de mobil cihazlardaki arama sonuçları için kullanılmaya başlanan bu özellik ardından 2022'nin sonlarında masaüstü arama sonuçlarına da uygulandı.

Search Engine Land'e konuşan bir Google sözcüsü, sürekli kaydırma özelliğinin bugün masaüstü arama sonuçlarından kaldırıldığını, mobil sonuçlardan ise "önümüzdeki aylarda" kaldırılacağını söyledi.

Masaüstünde artık kullanıcılar bir sayfanın sonuna geldiğinde, ikinci sayfa otomatik olarak yüklenemeyecek, kullanıcı "diğer sayfaya geç" veya "ileri" butonuna basmak durumunda olacak. Bu yeni durum, yakında mobil cihazlarda da aktif olacak.

Google neden 2021 öncesine dönüyor?

Google aslında bu değişiklikle, bir tür "geriye dönme" yaşıyor gibi görünse de, kullanıcılar için bir kabusa dönüşen özelliği düzeltiyor da diyebiliriz. Çünkü arama sonuçları otomatik olarak yüklendiğinde, birkaç sayfa sonra telefonların hafıza boyutları ekranda görünür olan yüzlerce hatta binlerce sonucu göstermekte zorlanıyor, bir yandan hafıza kısıtlanırken, diğer yandan telefonun şarjı daha hızlı tükenmeye başlıyor, işlemci zorlanıyor, cihaz ısınıyor ve bir süre sonra da kilitlenmeler başlıyordu.

Yeni sistemle beraber arama sonuçlarında ikinci sayfaya geçildiğinde, önceki sayfa hafızadan silinmiş olacak ve cihazlar büyük oranda rahatlamış olacak, ömürleri uzayacak. Google'a bu hatasından döndüğü için teşekkür ederiz. Darısı, aynı zorlama yöntemi kullanan alışveriş siteleri veya sosyal medya servislerinin başına.