Google ana sayfasına renkli tasarımlar

Logo ve arama kutusundan oluşan sade beyaz tasarımlı Google ana sayfası değişiyor mu?

Çok renkli Google

Oldukça basit bir ana sayfaya sahip olan Google, bu basitliğin yanında gayet kullanışlı bir sistemi senelerdir internet kullanıcılarına sunuyor. Ancak kullanıcı tepkilerini ölçen şirket yakın zamanda bazı değişikliklere gidecek gibi görünüyor.

Hava yağmurlu, sayfa parçalı bulutlu

Dekoratif temalar kullanarak üye kullanıcıların giriş sayfasını değiştirmeyi düşünen Google, yerel hava durumu veya borsa hareketleri gibi günlük yaşantımızdaki değişimlere göre sayfaların da farklı temalarla sizi karşılamasını sağlayacak.

Google ana sayfasına renkli tasarımlar

Şirketin kullanıcı tarafı ve arama ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Marissa Mayer, Google'ın "skins" diye bilinen yeni dekorasyon paketinin kullanıcıları internet üzerinde bir oturma odasında oturuyormuşçasına evinde hissettirmek amacıyla tasarlandığını belirtti. Yeni kişiselleştirilen arayüzlerin çok daha zevkli ve kullanışlı bir yapıya sahip olduğunun da altını çizdi.

Neler olacak?

İlk oluşturulan dekorasyonlar birkaç farklı temadan oluşuyor. Bunlar Japon çay bahçesi, plaj, şehir görünümü ve sıradan bir otobüs durağı gibi konuları içeriyor. Kullanıcıların posta koduna göre değişiklik gösterebilecek bu temalar zamanın gece veya gündüz saatlerinde oluşuna göre de değişebilecek.

Google ana sayfasına renkli tasarımlar

Ayrıca içeriği konusunda bilgi sızdırılmasa da, site üzerinde aralara serpiştirilmiş sürpriz yumurtalar bulunacak. Bunların da gadget'lar tarzında teknolojik kolaylıklar olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları