God of War Ragnarök PC oyuncularını kızdırdı, çözüm bu modla geldi

God of War Ragnarök, PC platformuna geldiğinde oyuncuların PSN hesabı açma zorunluluğu nedeniyle olumsuz eleştiriler aldı. Bunun üzerine mod yapımcısı iArtorias, oyuncuların hesap bağlama sürecini atlamasını sağlayan bir mod geliştirdi.

God of War Ragnarök PC oyuncularını kızdırdı, çözüm bu modla geldi

God of War Ragnarök, sonunda geçtiğimiz hafta PC platformuna adım attı ve Kratos ile Atreus'un hikayesini devam ettiren en son macerayı PC oyuncularına da sundu. Ancak Sony, oyunun orijinal God of War’un PC’ye gelmesi sırasında aldığı yoğun ilgiyi bu sefer elde edemedi. Steam sürümü, oyuncuların tek oyunculu deneyim için PlayStation Network (PSN) oturumu açma zorunluluğunu fark etmesiyle birlikte, hızlı bir şekilde olumsuz eleştirilerle karşılaştı.

Mod Yapımcısının Çözümü

Bu olumsuz geri dönüşler sonrası bir mod yapımcısı, durumu kendi çözümüyle ele aldı. iArtorias adlı mod geliştiricisi, Nexus Mods platformunda "NoPSSDK" modunu yayınladı. Bu mod, God of War Ragnarök için PlayStation PC SDK çalışma zamanı gereksinimini tamamen ortadan kaldırıyor.

Kurulum süreci, God of War Ragnarök’ün kurulum klasörüne iki adet .dll dosyası eklenmesini gerektiriyor. Bu işlem, oyunun çevrimdışı modda çalıştığını düşünmesini sağlıyor. Böylece PC oyuncuları, hesap bağlama sürecini atlayabiliyor ve PSN arayüzünü devre dışı bırakabiliyor.

god of ragnarok

Modun Popülaritesi

Mod, yavaş yavaş popülaritesini artırıyor. Haberin kaleme alındığı an itibarıyla, Nexus Mods üzerindeki indirme sayısı 2.000'e yaklaşmış durumdaydı ve izlenme sayısı da yaklaşık 22.000’e ulaştı.

Sony'nin PSN Zorunluluğu Üzerine Tartışmalar

Sony'nin PC platformunda oyun oynamak için PSN hesabı zorunluluğunu getirmesi ilk kez yaşanan bir olay değil. Örneğin, Helldiver 2'nin Steam üzerindeki PSN gereksinimi, akla gelen en büyük tartışmalardan biriydi. Ancak bu durum yalnızca çok oyunculu oyunlar için geçerliydi. God of War Ragnarök gibi tamamen tek oyunculu bir oyunun da PSN hesabı talep etmesi, birçok oyuncuyu kızdırdı.

Sony ve Sucker Punch Productions'ın Ghost of Tsushima oyunu da PSN Network gereksinimi olan bir diğer oyun, ancak bu zorunluluk yalnızca oyunun Legends çevrimiçi çok oyunculu modunda geçerli.

Gelecekteki Güncellemeler

Sony’nin, PlayStation Network gereksinimini nasıl uygulayacağı ve oyunu güncelleyip güncellemeyeceği merak konusu. Mod geliştiricisi iArtorias, "Bir şey değişse bile bu aracı korumaya çalışacağım, ancak umarım önemli bir değişiklik olmaz" diyerek olası değişikliklere karşı hazır olduğunu belirtiyor.