Gladyatör 2'den ilk görüntüler geldi

Hollywood'un efsanevi filmlerinden Gladyatör'ün başrol oyuncusu obeziteye koşup yaşlanmış olsa da, filmin devamı 25 sene sonra çekildi ve Kasım ayında beyaz perdeye gelecek. Peki bu yeni filmden ne bekliyoruz? İşte ilk görüntüler...

Gladyatör 2'den ilk görüntüler geldi

21. yüzyılın ilk ve en ikonik filmlerinden biri olan Gladyatör 2000 yılında gösterime girdiğinde tüm dünyayı etkilemiş ve başrol oyuncusu Russell Crowe'u da dünya çapında üne kavuşturmuştu.

Russell Crowe 25 sene sonra artık obeziteyle boğuşuyor ve arena savaşlarında genç gladyatörlerle mızrak-kılıç savaşlarına girecek durumda değil, zaten ilk filmin sonunda da kendisini Hakkın rahmetine kavuşurken detaylıca izlemiştik.

Ancak şimdi Gladyatör'ün devam filmi çekildi ve Kasım ayında gösterime girecek. Filmden ilk sahneler de basına sızdı.

Ridley Scott'ın yönettiği filmin kadrosunda ise Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Djimon Hounsou ve Derek Jacobi yer alıyor.

Anladığımız kadarıyla yine ilkine benzer bir öyküyü anlatacak filmde, bu kez oyuncular farklı olacak. Bir diğer deyişle Hollywood, 25 sene önceki jenerasyonun beğendiği bir filmi, bu kez yeni jenerasyon için tekrar pişirip beyaz perdeye çıkarıyor.

Hatırlayacaksınız, Russel Crow ilk filmde imparatorun siyasi rakip olarak gördüğü için haksızca tutuklatıp eziyet ederek zindanlara gönderdiği mağdur bir Romalı generali oynuyordu. Ama Roma imparatoruna karşı öfkesiyle ayakta duran kahramanımız zindanlarda ölmesi beklentisini boşa çıkarıp arenalarda dövüşlere katılmış ve savaş alanındaki komuta dehasını arenalarda kullanıp Roma halkının sevgilisi olmuştu. Sonra da egosu 1.500 olmuş, İmparatoru arenada halkın önünde öldürüp kendisi de son nefesini verirken, karısını ve çocuğunu Roma'dan uzak bir yere gönderdiğini anlıyorduk.

Fakat şu kadere bakın ki, hamile karısını Roma'daki iğrenç siyasi komplolardan uzakta bir köye yerleştirmişken ve güneş batışına karşı elini buğday başaklarına süre süre Hakk'a yürüyen generalimizin bu kez de oğlu babasıyla benzer maceralar yaşayacak.

Biz de bu bahaneyle, Hollywood tarzıyla kanlı Roma arena savaşlarını izlemiş olacağız.