Gizli füze planı isteyen? Üstelik ikinci el!

Sabit diskinizi satarken verileri tamamen imha edin diye boşuna söylemiyoruz: İşte son vukuat...

Gizli füze planı isteyen?

İnsan eBay'de aklına gelebilecek her şeyi bulabiliyor. Buna hava savunma füzeleri ile ilgili detaylı bilgiler de dâhil...

Şaka değil, eBay'den geçtiğimiz günlerde topluca alınan 300 sabit diskten bazılarında gerçekten de çok gizli bilgiler bulundu. Neyse ki bulanlar dünyayı yok etmeye çalışan kötüler değil, İngiliz Telecom İletişim şirketinin güvenlik bölümü çalışanlarıydı. Kimisi formatlanmış ama verilerin kolayca geri kazanılabileceği bir durumda, kimisi de hiç formatlanmadan satışa sunulan disklerde hasta kayıtları, röntgen görüntüleri, fotoğraflar, gizli mektuplar ve 50 milyar dolarlık bir ödemenin gizli şirket bilgileri var. Lockheed Martin şirketine ait olan disklerde bir de karadan havaya füze güvenlik sisteminin ateşleme prosedürü ve bina planları bulunuyor.

Lockheed Martin yetkilileri konu ile ilgili bir açıklama yapmıyor. Bizim buradan çıkarmamız gereken ders ise çok özel verilerimizin olduğu sabit diskleri ikinci el sitelerinde satmadan önce mutlaka özel bir temizleme yazılımı ile üzerindeki verileri silmek, ya da diski bir balyozla un ufak etmek. Tabi bu ikinci yöntemden sonra diski satma şansınız oldukça az. Yeteneğinizi konuşturur ve diski bir süs eşyasına dönüştürürseniz o başka.

Okuyucu Yorumları