GGJ 2011 sona erdi...

Rüyayla gerçeğin birbirine karıştığı 48 saat, zorlu maraton, Global Game Jam 2011 sona erdi.

GGJ 2011 sona erdi...

Kah eğlenildi, kah dinlenme odasının anahtarının peşine düşüldü, kah Zeytin'den yemek yendi ve nihayetinde yine ortaya birbirinden güzel oyunlar çıktı. 28 Ocak Cuma günü başlayan yarışmanın Türkiye ayağında tam 14 grup yarıştı. Bazı gruplar birden fazla oyun yaptı, sadece bir grup oyununu yetiştiremedi.

Bu yılki tema "Extinction", yani "neslin tükenmesi" idi. Oyunlar bu temaya uygun olarak hazırlanmalıydı ve biraz da dünyanın kötü gidişatına parmak basıldığı için buna uygun oyunlar da bekler olduk ve bazı rupların bunu değerlendirdiği de gözümüzden kaçmadı.

48 saatlik maratonun sonunda ilk üçe ödüller dağıtıldı. Üçüncü olan grup, geçen yılın da dereceye girenlerinden bir tanesiydi ve hazırladıkları iPhone oyunu, iBee ile bu yıl üçüncülüğü yakaladı. İkincilik Zombies grubunun "Nightmare" adındaki oyununa gitti ki tüm gruplar içinde en sağlam üç boyutlu grafiğe sahipti. Birincilik ödülünüyse özgün oynanışı ve bitmiş hali ile Together We Stand, Divided We Fall oyunuyla aldı.

Herkesin çok yorulduğu ama bir o kadar da eğlendiği bir GGJ daha bitti. Ama üzülmeyin! Daha fazla bilgi ve hazırlanan oyunlar, www.ggjturkey.org adresinde (Şu anda yeni içerik göremiyorsanız, birkaç gün içerisinde tekrar uğrayın.); katılan grupların ve oyunlarının isimleri de aşağıdaki listede...

Grup İsmi / Oyun
Together We Stand / Divided We Fall (Birincilik Ödülü)
Zombies / Nightmare (İkincilik Ödülü)
Arı Maya / iBee (Üçüncülük Ödülü)
Meşe Palamudu / Bughazzard
Deux / Ezik
Dodokenstein / Dodotopia
Ghost / Amethyst
Ovolvo / Ovolvo ve Parabola
Öz Zombiler / Zombie Jam
Pato / Zaman Kötü
RÖH! / Fade to Black ve Eyvah Abim
Soğuk Nevale / Consumer Guy
The Rogers / Race Chase
Ziggy / Ziggy

Okuyucu Yorumları