Gerçek yumurtalarla geri dönen efsane

Bandai, geri dönüştürülmüş yumurta kabuklarından yapılmış yeni bir Tamagotchi modeliyle, nostaljik oyuncağı modern bir dokunuşla yeniden sunuyor. Bu model, sürdürülebilir ambalajıyla da "daha yeşil bir geleceği destekleme" misyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Gerçek yumurtalarla geri dönen efsane

Bandai, geri dönüştürülmüş yumurta kabuklarından yapılmış yeni bir Tamagotchi modelini piyasaya sürdü. Bu model, orijinal Tamagotchi Celebration dijital evcil hayvanını temel alıyor ve pembe detaylar ile düğmelerin eşlik ettiği yeşil ve beyaz renklerde, ten rengi/beyaz bir yumurta şeklinde tasarlanmış.

"Tamagotchi" ismi, Japonca'da "yumurta" (tamago) ve "saat" (uotchi) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve ürünün yumurta şeklinde olması, bu bağlamda markaya oldukça uygun bir dokunuş. Bu yeni model, geri dönüştürülmüş kağıttan yapılmış bir ambalajla sunuluyor ve Bandai, tasarımın "daha yeşil bir geleceği destekleme" misyonlarıyla örtüştüğünü belirtiyor.

Tamagotchi yeniden popüler oldu

Tamagotchi, artık 90'larda milenyum kuşağının büyük bir tutkuyla oynadığı basit bir oyuncak olmaktan çıktı. Son birkaç yıl içinde, hem eski oyuncuların hem de yeni neslin ilgisi sayesinde sessizce popülerliğini yeniden kazandı. Şirket, eski hayranların "sahte antenli" model olarak hatırlayabileceği Tamagotchi Connection'ın 20. yıl dönümünü kutlamak için Mayıs ayında bu modeli yeniden piyasaya sürdü. Geçtiğimiz yıl ise Bandai, Wi-Fi özellikli Tamagotchi Uni'yi tanıttı; bu model, kullanıcıların başkalarıyla etkileşim kurabildiği, birlikte seyahat edebildiği ve karakterlerini giydirebildiği sanal bir oyun alanı olan Tamaverse'e erişim sağlıyor.

Orijinal Tamagotchi Celebration, Uni'nin modern özelliklerine sahip olmasa da klasik Tamagotchi deneyimini sunuyor. Oyuncular, dijital evcil hayvanlarını yetişkin olana kadar büyütmeli, beslemeli, ilaç vermeli, temizlemeli, oyun oynatmalı ve gerektiğinde disipline etmelidir. Bu model, sadece Amazon üzerinden 30 dolara ön siparişle alınabiliyor.