Gelir rakamları dudak uçuklatıyor

Tüm dünyaya ücretsiz ve kaliteli hizmetler sunan Google'ın ne kadar kazandığını duydunuz mu?

Google Ne Kazanıyor?

Yılın ilk çeyreği sonunda şirketlerin gelir gider tabloları ve borsadaki dengeleri değerlendirilip kazançları da ortaya konmaya başlandı. İnternet üzerinde kullanıcılara ücretsiz ve kaliteli hizmetler sunan Google ise %69'luk bir büyüme göstererek yılın sadece ilk çeyreği içerisinde "geçen seneye oranla" 1 milyar dolar daha fazla gelir elde etti. Şirket yeni reklam projeleri ve süregelen temel işlerine yapmayı düşündüğü katkı planlarıyla yılın geri kalan kesiminde gelirini katlayarak artıracak gibi görünüyor.

Başkan Eric Schmidt, ilk çeyrekteki bu gelir tablosunun şirketin finansal açıdan kararlı bir seviyede ilerlemesini sağladığını ve önümüzdeki dönem uygulamaya sokulacak işler veya alınacak riskler için iyi bir kaynak olduğunu dile getirirken "Rakamlar bizi daha iyisini yapmak adına zorluyor" diye konuştu.

Özellikle YouTube'un satın alınmasının ardından çok hızlı yükselişe geçen Google, Clear Channel Communications ile yaptığı radyo reklamları anlaşması, Microsoft'a rakip olarak çıkaracağı PowerPoint benzeri yazılımı, DoubleClick'i satın alması ile internet reklamcılığı üzerine yaptığı girişimler gibi pek çok atılımın içerisine girdi. Tüm bu adımlar da borsadaki kararlı duruş ve yükselişleri için önemli kilometre taşları olarak geri döndü.

Google'ın yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ise dudak uçuklatacak cinsten; tam tamına 3.66 milyar dolar olarak açıklandı.

Okuyucu Yorumları