"Gelecek nesil konsol böyle olmaz!"

Gelecek nesil oyun konsollarından biri hakkında söylenen bu sözler, gündeme bomba gibi düştü...

"Yeni konsol böyle olmaz!"

Yeni konsollar hakkındaki haberler her gün yenileniyorken, bazı piyasa analizcileri de gelişmeler karşısında sessiz kalamıyorlar.

Michael Pachter teknoloji ve oyun dünyasının yakından tanıdığı ve yaptığı eleştirilerle göz dolduran bir isim. Konuysa; Wii U... Industrygamer.com'un Pachter ile yaptığı röportajda, kendisine sorulan soruları tek tek cevaplayan ünlü analizci, birçok ilginç cevap verdi. Röportaja damgası vuran sözlerse şunlar oldu; "Wii U gerçekten büyük bir girişim. Kendisi, yeni mimarisi ve kontrolleriyle birlikte yeni bir konsol gibi gözüküyor."

Fakat cümlesi bu kadarla kalmadı. "Bu cihaz her ne kadar yeni olsa da, kesinlikle "next-gen" , yani gelecek nesil bir konsol değil. Geliştiricilerin hali hazırda bulunan konsolların kontrolleriyle yeni nesil arasında nasıl bir fark olması gerektiğini görmesi gerekiyor." diyen Pacter, bir anda herkesi düşünmeye davet etti.

Henüz Wii U'yu gören yok!

Henüz Wii U'yu gören yok!

Cihaz bu yılın başında gerçekleştirilen E3 fuarında tanıtılmış ve sonuç, Nintendo'nun hisse senetlerinin düşüşü olmuştu. Böyle bir durumsa daha önce Nintendo'nun başına hiç gelmemişti. Bu duruma zemin hazırlayan olayların başındaysa, Wii U'nun tanıtımında cihazın orijinal halinin hiçbir şekilde gösterilmemesi, sadece slaytlar aracılığı ile kullanıcıya tanıtılmış olması yer alıyor.

Nintendo, Wii zaferinden beri fazlasıyla rahatlamış gibi gözüküyor. Fakat artan piyasa rekabeti içerisinde kendisini bir kez daha kanıtlaması gerekiyor. Bir önceki jenerasyon konsollar olan PS2, Xbox ve Gamcube döneminde her şey yazılımdan ibaretti. Fakat artık fark yaratmak için iyi bir donanım da şart. Bakalım Nintendo gerçekten hazır olduğunda biz teknoloji meraklılarına nasıl bir konsol sunacak.

Okuyucu Yorumları