Gboard Stick: Google’dan akıllara zarar bir klavye tasarımı

Google Japonya, tasarladığı akıllara zarar klavyesi Gboard Stick ile şaka ve gerçek arasında, çok acayip bir yerde duruyor.

Google’dan akıllara zarar bir klavye: Gboard Stick

Google Japonya, birkaç yıl önce, 1 Nisan şakası olarak tuhaf klavyeler tanıtmıştı. Bir fincanın etrafına sarılmış Google'ın mobil Gboard klavyesinin çalışan bir sürümü de dahil olmak üzere tasarladıkları bu ürünlerin çoğu sadece şakaydı.

Ama artık şirket, şaka yapmak için 1 Nisan’la da yetinmeyecek gibi görünüyor. Bu kez karşımızda duran klavye prototipi, sürekli olarak dağınık masalarda klavyelerine yer bulmak için mücadele eden kişilere bir avantaj sağlayabilir.

Google Japonya, bu sefer QWERTY klavyeyi bir piyanodaki tuşlar gibi uzun bir şerit halinde dizerek 165 santimetre uzunluğunda fiziksel bir klavye prototipi ürettiğini söylüyor. Bu klavyenin aynı zamanda sadece yaklaşık 6,5 santimetre derinliğinde olması, en dağınık çalışma alanlarının bile alt kenarına kolayca sıkışmasını sağlayabilir. Muhtemelen Google’ın bu klavyeyi üretmek gibi bir niyeti yok ama isteyenlerin üretebilmesi için her şeyi sağlıyor. Gboard Stick adı verilen bu klavyenin tamamen gülünç bir fikir olduğunu düşünmüyorsanız, Google Japonya’nın bu klavye için kullandığı tüm açık kaynaklı dosyaları paylaştığını bilmek size mutlu edecektir. Hatta, alternatif bir düzene sahip özel bir sürümü tercih etmeniz bile mümkün.

Şirket, Gboard Stick’in kullanıcıyı her uçtaki tuşa ulaşmak için kollarını ve bacaklarını uzatmaya doğal olarak teşvik etmesi de dahil olmak üzere, diğer bazı (tartışmalı) avantajlarından bahsediyor. Ayrıca boyutunun iki kişi tarafından aynı anda rahatça kullanmasına izin vererek e-posta düetlerine imkan tanıdığı gibi ilginç bir açıklama da dikkat çekiyor.