Gates ve Jobs: Birbirlerini seviyorlar mı?

İki dev ismin birbirleri hakkında ne düşündüğünü hiç merak ettiniz mi? İşte şaşırtıcı açıklamalar...

Bill Gates-Steve Jobs "aşkı"

Apple'ın CEO'su Steve Jobs, iPad için "Yaptığım en heyecanlı şey oldu" dedi. Microsoft'un eski yöneticisi Gates, yeni açıklamasında iPhone'un aksine, Apple iPad'in "Keşke ben yapsaydım" diyeceği bir ürün olmadığını söyledi.

Eski iki dost, eski iki düşman; Microsoft ve Apple iki dünya devi şirket ve kurucuları olan Bill Gates ve Steve Jobs iki çok önemli figür.

Bilişim teknolojilerine yön veren iki liderin atışmaları ve tartışmaları geçmiş olaylara damgasını vurmuştu. Birbirlerini ağır eleştirdikleri de övdükleri de oldu. Sonuçta Steve Jobs, Apple'ın başına döndü, Bill Gates ise emekli olup kendisini vakıf işlerine adadı. Ancak açıklamaları hala ağırlık taşıyor

Peki bu iki önemli isim birbirleri hakkında neler söylemişti? İşte Bill Gates'in bu haftaki sözleri bu konuyu tekrar gündeme getirdi.

Bill Gates'in Apple hakkındaki sözleri:

Bill Gates'in Apple hakkındaki sözleri:
Mac'in hakkını yemiyor

1984
"Yeni bir standart yaramak için sadece biraz farklı olmak yetmez; tamamen ve gerçekten yeni bir şeyler gerekir, insanların hayal güçlerini harekete geçiren bir şeyler. Ve Macintosh, gördüğüm bütün cihazlar içerisinde bu standarda uyan tek cihaz"

2008
"Google, Apple ya da ücretsiz yazılımlar, bizi devamlı diken üzerinde tutan fantastik rakiplerimiz var"

2008
"Apple kullanışlılık konusunda çok iyi bir iş çıkardı, bu yüzden onları takdir etmek gerekiyor. Ancak planları bizim kadar geniş değil, işte belki de bu yüzden onlar yaptıklarına daha iyi odaklanıp daha çok cilalayabiliyorlar. Kesinlikle biz de bunu en az onlar kadar, hatta daha iyi yapmalıyız."

2009 Melinda Gates

"Evimizde yasaklı olan bazı şeyler var ama iPod ve iPhone çocuklarımız için almadığımız 2 şey"

Steve Jobs'ın Microsoft hakkında sözleri...

Steve Jobs'ın Microsoft hakkında sözleri...
Microsoft'u az topa tutmamış

1994
"Son 10 yılda Microsoft'un 2 hedefi vardı. Birincisi Mac'i kopyalamak, diğeri ise Lotus'un başarısını kopyalamak. Ve 10 yıl içerisinde bu iki hedefi de gerçekleştirdiler. Şimdi tamamen kaybolmuş durumdalar (Ne yapacaklarını bilmiyorlar anlamında)"

1994
"Sizin fikirleriniz üzerinden Bill Gates'in zengin olması hakkında neler düşünüyorsunuz derseniz... aslında amaç mezarlıktaki en zengin adam olmak değil. En azından bu benim amacım değil"

1994
"Microsoft'un en büyük gücü Windows. En büyük sorunları da Windows. Windows nesne yönelimli (Object Oriented) değil, bu yüzden geriye dönerek nesne yönelimli hale gelmeleri, Windows'u tamamen çöpe atmadan imkansız. Bunu yıllarca yapamazlar, bu yüzden yamamaya çalışacaklar ama işe yaramayacak"

...Steve Jobs'ın Microsoft hakkında sözleri.

...Steve Jobs'ın Microsoft hakkında sözleri.
Apple ve Microsoft farkı

1994
"Bill Gates'in iyi bir insan olduğuna inanıyorum. Çok iyi arkadaş değiliz, belki ayda bir kez konuşuyoruz. Şahsen Bill ile benim çok farklı değer yargılarımız olduğunu düşünüyorum. Bill'i çok severim, başarılarına imreniyorum ama kurduğumuz şirketler birbirinden çok farklı."

1996
"Sanırım üzgünüm, Microsoft'un başarısı yüzünden değil. Başarılarıyla sorunum yok çünkü bunu genellikle hak ediyorlar. Benim sorunum gerçekten 3. sınıf ürünler yapmaları."

1997
"Bill Gates için gerçekten de iyi şeyler diliyorum. Ancak onun ve Microsoft'un biraz sıkı olduğunu görüyorum, gençken arada bir hap atsaydı ya da inzivaya çekilseydi daha geniş biri olurdu"

2006
"Kuzeydeki dosyalarımız (Microsoft) araştırma ve geliştirmeye 5 milyar dolar harcadı ve tek yaptıkları Google ve Apple'ı kopyalamak gibi görünüyor."

Okuyucu Yorumları