Gates: "Teknoloji devriminin sonu yok"

Okul kitaplarının yerine elektronik tabletler, televizyonun yerine internet gelecek...

Gates'in Öngörüleri

Microsoft'un Pekin'de hükümet yetkililerine özel toplantısında açıklamalarda bulunan Bill Gates, şirket olarak amaçlarının bilgisayar kullanımını 2015 yılında 2 milyar kullanıcıya çıkarmak olduğunu söyledi.

Teknolojinin her geçen gün daha iyiye doğru gittiğini ifade eden Gates, kendisine sürekli olarak teknoloji devriminin sonunun olup olmadığı, yazılım ve donanımlardaki geliştirmelerin ne zaman yavaşlayabileceği gibi sorular yöneltildiğini de sözlerine ekleyerek "Cevap kesinlikle teknolojinin onlarca yıl ötemizde ilerlediği ve duraklaması için bir süre veya sınır göremediğim şeklindedir." diye devam etti.

Okul kitapları yerine tabletler

Gelecekte öğrencilerin basılı kitaplar yerine ucuz, multimedya özellikleri barındıran ve internete bağlı kişisel elektronik tabletler kullanacağını söyleyen Gates, "Bu tarz uygulamaların hayatımızda yer almasını ve birbiriyle bağlantılarının kurulmasını çok uzak görmüyorum. Yeni kablosuz yaklaşımlar bize kırsal alanlara ulaşma imkanı da sağlıyor. Bu da bant genişliğimizin artacağı ve az önce söylediğim sistemlerin daha yaygın kullanılabileceği anlamına geliyor" dedi.

Televizyondaki değişimin interneti kullanmak üzerine yoğunlaştığına da dikkat çeken Gates, "Günümüzde televizyonların da artık interneti daha fazla kullanmaya başladığını görüyoruz. Sadece izleyicilere görüntü aktarımı açısından değil, yüksek çözünürlüklü filmler veya iş toplantılarının düzenlenmesi gibi görüntünün aktarılacağı her alanda birer araç olarak kullanılıyorlar. Bunun artacağına şüphe yok." diye konuştu.

"Microsoft gerekeni yapacak"

Şirketinin teknolojinin geliştirilmesi ve dünya çapında bilgisayar kullanımının artması için çalışmalara devam edeceğini belirten Bill Gates, fakir ülkelere çok düşük fiyatlara Windows satılması projesinin de bu amaçla oluştuğunu söyledi.

"Geçmişe bakacak olursak bundan beş yıl önce internette müziği, fotoğrafları konuşuyorduk, artık videoları doğrudan izleyebiliyoruz. Çok kısa bir sürede teknoloji bizi bu noktaya getirdi. Kısa süre sonra da az önce anlattıklarımı konuşuyor olacağız" diyen Gates, bu yolda Microsoft olarak gereken her türlü katkıyı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları