Game Pass'ta büyük değişim: Artık ayrı bir mobil uygulama olmayacak

Microsoft, Xbox Game Pass için beklenen yeniliği yapıyor: Xbox Game Pass ve Xbox mobil uygulamalarını yakında tek bir uygulamada birleştirmeyi planlıyor.

Game Pass'ta büyük değişim: Artık ayrı bir mobil uygulama olmayacak

Microsoft, kısa süre sonra Game Pass mobil uygulamasını ayrı bir uygulama olarak yayınlamaktan vazgeçecek ve onu Xbox uygulamasının içine taşıyacak.

Şirket, Game Pass uygulamasını içeren iOS ve Android için Xbox uygulamasının yeni bir sürümünü test etmeye de başladı. Yakında Xbox mobil uygulamasında tam Game Pass kütüphanesini keşfedebilecek ve üyelikleri yönetebileceksiniz. Game Pass Ultimate üyeleri ayrıca bu güncellenmiş Xbox uygulamasında ayrıcalıklarını kullanabilecekler.

Microsoft yayınladığı blog makalesinde, "Bu güncellemeler şimdilik mobilde Xbox beta üyeleri içine açık ve yakında herkese ulaşacak" diyor ve ekliyor: "Bu değişikliklerin bir parçası olarak, Kasım ayından itibaren Xbox Game Pass uygulamasının indirmelerini durduracağız."

İndirme ve güncelleme iyileştirmeleri

Microsoft ayrıca tüm PC oyuncuları için yeni Game Bar kompakt modunu ve PC'deki Xbox uygulamasında oyuncuların indirme alanından tasarruf etmesini sağlayacak bazı iyileştirmeleri de yayına aldı.

Ayrıca, eğer bir Xbox konsolu sahibiyseniz, artık oyun güncellemelerinin indirilmesini beklemek zorunda kalmayacaksınız, böylece bir güncelleme yayınlandığında hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Güncelleme tamamen indirildikten sonra oyundan çıktığınızda oyun güncellenmiş olacak ve yeniden oyuna girdiğinizde, güncel versiyonu oynayabileceksiniz.