Galaxy Z Fold6'nın "özel sürümü" geliyor

Katlanabilir ekranlar herkesi heyecanlandırsa da ekranın kıvrılırken oluşturduğu kırışma efekti, kullanıcıların keyfini kaçırıyor. Samsung da, Galaxy Z Fold6'nın "özel sürümü" ile bu sorunu çözmenin peşinde.

Galaxy Z Fold6'nın "özel sürümü" geliyor

Samsung'un 2024 bitmeden yeni bir katlanabilir telefonu daha piyasaya sürmesi bekleniyor. Ama söylentilere göre bu katlanabilir cihazın adı biraz karışıklık yaratabilir.

Ice Universe'in bildirdiğine göre yeni telefon, Galaxy Z Fold6 Slim, Galaxy Z Fold6 Ultra veya Galaxy Z Fold6 Special Edition olarak adlandırılabilir. Ancak bu yeni modelin, en azından başlangıçta yalnızca Güney Kore ve Çin'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cihaz hakkında bugüne kadar çok şey sızdırıldı, bazı sızıntılar bize cihazın tasarımını bile gösterdi. Yeni cihazın daha dayanıklı olacağı ve Galaxy S24 Ultra'nın 200 MP'lik birincil kamerasını kullanacağı da düşünülüyor.

Önce Çin'de deneyelim, sonra dünyaya satalım

Öte yandan Galaxy Z Fold6 Special Edition'ın ekran kırışması konusunda minimum sorun yaratması bekleniyor. Samsung, her yeni nesilde ekran kırışmasını daha da azaltmak için yeni bir teknoloji kullanıyor. Ancak şimdiye kadar Samsung, OPPO ve Motorola gibi markaların katlanabilir cihazlarında sunduğu minimum ekran kırışması düzeyine ulaşamadı.

Bu dezavantajı artık aşmak zorunda olan Samsung'un yeni geliştirdiği katlanma teknolojisini önce bu yeni modelde denemesi ve buradan aldığı verilerle, dünyaya daha da güvenli bir model sunması olası görünüyor.