Galaxy Z Fold Special Edition, en sonunda resmi olarak tanıtıldı

Samsung'un Galaxy Z Fold serisine eklediği yeni Special Edition modeli, Güney Kore'de resmi olarak tanıtıldı. İşte özellikleri ve Galaxy Fold 6'dan farkları.

Galaxy Z Fold Special Edition, en sonunda resmi olarak tanıtıldı

Samsung’un yeni Galaxy Fold Special Edition modeli hakkında aylar boyunca duyduğumuz söylentiler ve sızıntıların ardından, Güney Koreli müşteriler en sonunda telefonla resmi olarak tanıştılar ve 25 Ekim’den itibaren satın alabilecekler.

Sadece 10,6 mm kalınlığa ve 236 gram ağırlığa sahip olan yeni Galaxy Z Fold Special Edition, Samsung’un Galaxy Z Fold serisindeki en ince ve en hafif telefon olacak. Yeni model, mevcut Samsung Galaxy Z Fold 6 sürümünden 1,5 mm daha ince ve 3 gram daha hafif. Ayrıca yeni Special Edition, sadece siyah gölge renk seçeneğiyle sunuluyor ve biraz daha modern bir görüntüye sahip olmasını sağlayan çizgili bir desen barındırıyor.

Telefonun katlanabilir ana ekranı artık 20:18 en - boy oranına sahip 8,0 inçlik bir panelle geliyor ve bu da Galaxy Z Fold serisindeki en büyük ekrana sahip model olmasını sağlıyor. Dış kapak ekranı ise daha alışıldık bir 21:9 oranı ile geliyor, 6,5 inçlik büyüklüğe sahip.

Ayrıca Galaxy Z Fold Special Edition, daha ince bir tasarıma sahip olmasına rağmen Galaxy Z serisinde ilk defa 200MP ana kameranın kullanılmasıyla da dikkat çekiyor. Telefonda, ana kameranın yanı sıra 12MP teleskop kamera, 10MP ultra-geniş açılı kamera, 4MP ekran altı kamera ve kapak ekranında 10MP’lik bir özçekim (selfie) ekranı bulunuyor.

Diğer standart donanım özelliklerinin arasında 16GB bellek, 512GB depolama ve Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi yer alıyor. Bunlar dışındaki özellikler ise mevcut Galaxy Z Fold 6 akıllı telefonlarla aynı gözüküyor.

Telefon şu an için sadece Güney Kore'de satışa sunuluyor. Ülke sınırlarından dışarı çıkması ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.