Galaxy Z Fold 7, katlandığında Galaxy S24 kadar ince olabilir

Samsung'un, bir sonraki katlanabilir telefonu olacak Galaxy Z Fold 7 hakkında çılgınca bir bilgi sızdı. Güney Koreli elektronik devi, katlanabilir telefonlarını inceletmenin bir yolunu bulmuş olabilir.

Galaxy Z Fold 7, katlandığında Galaxy S24 kadar ince olabilir

Galaxy Z Fold 6, 24 Temmuz'daki çıkış tarihinden önce ön siparişe açıldı. Ancak aynı zamanda, önümüzdeki yıl piyasaya çıkması muhtemel Fold 7 hakkındaki sızıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Fold 6, üst düzey donanım, birkaç yeni Galaxy AI özelliği ve Galaxy Z Fold 6'nın öncekilerden daha iyi görünmesini sağlayan yepyeni bir tasarıma sahip. Fold 6 öncekinden daha ince ve daha hafif ve aynı zamanda daha dayanıklı bir telefon olarak ilgi topluyor. Peki ama daha da ince bir katlanabilir telefon yapmak mümkün mü? Görünüşe göre, Samsung bunu başarmak için kolları sıvadı.

Samsung'un 2024 katlanabilir telefonlarını tanıtmasından günler sonra Honor, Magic V3'ü Çin'de piyasaya sürdü. Yeni katlanabilir telefon, ultra ince profiliyle dünyayı hayrete düşüren Honor Magic V2'den bile daha ince. Şimdi Samsung bundan daha ince bir telefon yapmak zorunda.

Samsung'un Galaxy Z Fold 7'nin katlandığında Galaxy S24 kadar kalın olmasını istediği bildiriliyor. S24 7,7 mm'lik bir profile sahip, dolayısıyla bu inanılmaz bir başarı olacaktır.

Samsung 4 mm kalınlığında telefon yapabilir mi?

Yeni telefonun açıldığında 4 mm'nin altında bir inceliğe sahip olması gerekiyor, bu kolay bir iş değil. Ayrıca şu an için hiçbir telefon üreticisi bunu başarabilmiş değil.

Magic V3 (9,2 mm), Magic V2'den (9,9 mm) daha ince ve Honor yaklaşık 0,7 mm kalınlık azaltmış. Katlanmamış Magic V3, 4,35 mm'lik bir profile sahip.

Samsung'un bu hedefi nasıl gerçekleştirebileceğini kimse bilmiyor ama şirketin masa üzerine koyduğu hedefi bu. Üstelik gelecek seneki Fold 7'nin, 239 gr ağırlığındaki Fold 6'dan da hafif olması isteniyor. Bakalım başarabilecekler mi? Ki eğer başarabilirlerse, rakiplerinin de daha ince ve hafif telefonlar ortaya çıkarması hala mümkün.