Galaxy Z Fold 6 Slim, ekran altı kamerasıyla fark yaratabilir

Samsung'un merakla beklenen "daha ince" katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 6 Slim, küçük gibi görünse de önemli bir ekran altı kamera güncellemesi alabilir.

Galaxy Z Fold 6 Slim, ekran altı kamerasıyla fark yaratabilir

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim hakkında ortaya çıkan yeni bir iddia, Galaxy Z Fold 6’daki mevcut 4MP sensörü geliştirerek yükseltilmiş bir ekran altı kamera sensörü getirebileceğini öneriyor. Galaxy Z Fold serisi, ekran altı kamerasının düşük görüntü kalitesi nedeniyle pek çok eleştiri almıştı ve görünene göre Galaxy Z Fold 6 Slim bu durumu değiştirebilir.

GalaxyClub’ın bildirdiğine göre Galaxy Z Fold 6 Slim, 5MP ekran altı kameraya sahip olabilir. Bu, 4MP’ye göre küçük bir yükseltme olmasına rağmen, görüntü kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.

Samsung, ekran altı kameralarını Galaxy Z Fold 3’le beraber sunmaya başladı. Bu selfie kamerası kullanımda değilken ekranın altındaki kamera kesiti neredeyse görünmez oluyor. Samsung, her nesilde ekran altı kamera teknolojisini geliştirerek, kamera deliğini daha az fark edilir hale getirmeye ve kamera kalitesini iyileştirmeye çalışıyor.

Katlanabilir cihazın hayranları için kamera yükseltmesi iyi bir haber olsa da, Galaxy Z Fold 6 Slim’in Güney Kore ve Çin’e özel olması bekleniyor. Ayrıca, şu anda diğer kamera özelliklerine dair detaylar bilinmiyor.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan bir başka söylentide, Samsung’un beklenen Galaxy Z Fold 6 Slim katlanabilir telefonlarda arka plaka malzemesi olarak şu ana kadar kullanılan SUS’un (Paslanmaz Kullanım Çeliği) yerine titanyumu tercih edebileceği iddia edildi. Ayrıca daha da önceki söylentilere göre, yakında çıkacak olan Galaxy Z Fold 6 Slim, Çinli rakipleri kadar ince de olmayabilir.

Çin’de Samsung W25 adıyla piyasaya sürülebileceği de iddia edilen Galaxy Z Fold 6 Slim’in, 8 inçlik daha büyük bir iç ekrana ve 6,5 inçlik bir kapak ekranına sahip olacağı tahmin ediliyor. Samsung’un yeni cihazı ne zaman piyasaya süreceği tam olarak bilinmiyor olsa da, 2024’ün 4. çeyreği iyi bir tahmin gibi görünüyor.