Galaxy Z Flip6 ve Fold6'nın ardından, Galaxy S25 Ultra sızıntıları hız kazandı

Galaxy Z Flip6 ve Fold6'nın tanıtıldığına göre, artık sızıntıların ve söylentilerin Galaxy S25 Ultra'ya yoğunlaşması normal bir durum. Son sızıntı, telefonun tasarımı hakkında önemli ipuçları veriyor.

Galaxy Z Flip6 ve Fold6'nın ardından, Galaxy S25 Ultra sızıntıları hız kazandı

Samsung’un kısa bir süre önce Galaxy Z Flip6 ve Galaxy Z Fold6’yı tanıtmasıyla beraber, artık sızıntılar ve söylentiler tamamen gelecek yılın üst seviye telefonu Galaxy S25 Ultra’ya odaklanıyor.

Daha önce Galaxy S25 Ultra’nın büyük bir kamera yükseltmesiyle gelebileceği bildirilmişti. Bu söylentilere göre, dört kameradan üçünün yükseltilmesi bekleniyor. Ayrıca Samsung Galaxy S25 Ultra’nın 2020 yılının üst seviye Galaxy Note 20 Ultra telefonundan bu yana en ince Ultra telefon olabileceği de sızıntılarda yer alıyor.

Güvenilir sızıntı kaynağı IceUniverse tarafından kısa bir süre önce paylaşılan yeni bir sızıntı ise, Samsung’un Galaxy S25 Ultra’da büyük bir tasarım değişikliği getirebileceğini öneriyor. Bu tasarım değişikliği, üst seviye telefonun daha köşeli Galaxy S24 Ultra’ya kıyasla eldeki tutuş hissini iyileştirmesi amaçlanıyor.

Sızıntıya göre Galaxy S25 Ultra’nın orta çerçevesinde de büyük değişiklikler bekleniyor. Orta çerçevenin ekrana yakın üst kısmı daha düz olabilir ve arka panele yakın kısmı, daha iyi bir kullanım sunmak için daha yuvarlak bir yapıya sahip olabilir.

Ayrıca sızıntı kaynağı, orta çerçevenin daraltıldığını ve bunun Galaxy S25 Ultra’nın daha şık görünmesini sağlayacağını iddia ediyor. İddiaya göre dar orta çerçeve, Galaxy S24 Ultra’ya göre görsel çıkıntıyı azaltacak. Sızıntı kaynağı, Galaxy S25 Ultra’nın toplam genişliğinin Galaxy S24 Ultra ile aynı olacağını da belirtiyor.

Sızdırılan tasarım bilgilerine göre Samsung, genel olarak aynı tasarıma sadık kalmayı ancak bazı önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Ayrıca Samsung’un Qualcomm çip setinin artan maliyeti nedeniyle Galaxy S25 serisine bir MediaTek işlemci ekleyeceği de tahmin ediliyor. Samsung’un ürün serisini basitleştirmek için Galaxy S25 Plus modelini sonlandırabileceğine dair söylentiler de bulunuyor.

Elbette şimdilik bunlar sadece söylentilerden ibaret olduğu için bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.