Samsung Galaxy Z Flip 5’in kapak ekranı dev gibi olacak

Samsung’un merakla beklenen telefınu Galaxy Z Flip 5’in arka ekranı ortaya çıktı. Görünüşe göre Samsung, ekranı devasa boyuta çıkaracak.

Galaxy Z Flip 5’in kapak ekranı dev gibi olacak

Samsung'un katlanabilir serisi bu yıl Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'in eklenmesiyle daha da büyüyecek. Her 2 model de hiç şüphesiz Samsung'un katlanabilir telefonlarının 2 taraf arasında boşluk bırakmadan katlanarak kapanmasını sağlayacak su damlası menteşe gibi bazı önemli yükseltmeler getirecek.

Galaxy Z Flip 5 için söylentiler, kapak ekranının büyük ölçüde büyütüleceğini de gösteriyor. İlk Z Flip modeli 1,1 inçlik küçük bir kapak ekranına sahipken, ondan sonraki 2 model (Z Flip 3 ve Z Flip 4) kapak ekran boyutunu 1,9 inçe çıkardı. Bu büyük bir yükseltme değildi, ancak kapak ekranının bir şekilde kullanılabilir olmasına yardımcı oldu ki ilk Galaxy Z Flip'te durum böyle değildi.

Galaxy Z Flip 5 kapak ekranı Z Flip 4'e kıyasla devasa olacak

Galaxy Z Flip 5'in dış ekranıyla ilgili en son söylenti, Z Flip 5 tasarımını gösteren bazı konsept görüntüler ve videolarla ortaya çıktı. Bu yeni konsept daha büyük, garip şekilli dış ekranı gösteriyor.

Z Flip 5'in dış tarafındaki ekran alanı mümkün olduğunca fazla alanı kaplayacak ve telefonu açmak zorunda kalmadan çok daha fazlasını yapmamızı sağlayacak gibi görünüyor. Evet, daha büyük dış ekranın en iyi kullanımı şüphesiz arka kameraları kullanarak yüksek kaliteli selfie'ler çekmek olacak gibi. Ancak bildirimleri kontrol etmek ve mesajları yanıtlamak gibi görevler de daha rahat gerçekleştirilebilecek.

Samsung'un, Motorola RAZR'da yapabildiğiniz gibi, kullanıcıların kapak ekranında tüm uygulamaları kullanmasına izin verecek kadar ileri gidip gitmeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek. Kapak ekranının tam boyutundan da şimdilik emin değiliz. Telefonun tanıtım tarihi yaklaştıkça ayrıntılar da netleşecektir.