Galaxy Z Flip 4 işkence testinde: Katlanabilir telefon, bu testten çıkabildi mi?

Samsung’un son katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip 4 ne kadar sağlam? İşte işkence testi ve ortaya çıkan sonuç...

Galaxy Z Flip 4, işkence testinden çıkabildi mi?

Samsung’un yeni tanıttığı katlanabilir akıllı telefon Galaxy Z Flip 4, önceki nesle göre birkaç tasarım ve yapı kalitesi noktasında güncellenmişti. Telefonun ekranında Victus yerine Gorilla Glass Victus+ koruma yer alırken, menteşeye yapısı da yeniden tasarlanarak kuvvetlendirilmiş. Yeni model, selef modelin Armor Alüminium çerçevesini ve IPX8 su geçirmezlik derecesini de korumuş durumda. Ancak asıl soru, geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy Z Flip 3 kadar dayanıklı olup olmadığı.

Galaxy Z Flip 4, JerryRigEverything’in dayanıklılık testi konuğu oldu. Sonuçlar o kadar da şaşırtıcı değil. Kapak ekran 6’ıncı seviyede çizilirken, 7’inci seviyede daha derin da oluklar oluşuyor ve kullanıcılar dikkatli olmazlarsa katlanabilir ekranı tırnaklarıyla ezebiliyorlar.

Öte yandan Galaxy Z Flip 4, toza dayanıklılık IP derecesine sahip olmamasına rağmen testte toza karşı şaşırtıcı derecede dayanıklı çıkmış. Menteşe tasarımı, yabancı cisimleri ve parçacıkları iç mekanizmadan uzak tutarak harika bir iş çıkarıyor, ancak menteşeden bahsetmişken, bunun geçen yıl olduğu kadar sağlam görünmediğini de söyleyelim.

Galaxy Z Flip 4 Ters Yöne Bükülebilir mi?

İçe katlanan bir menteşe yapısına sahip olan Z Flip 4, diğer taraftan kuvvete maruz kaldığında telefonun ikiye ayrılmasını önleyecek kadar güçlü görünürken, yine de Galaxy Z Flip 3'te olduğu gibi biraz bükülüyor. Menteşenin yakınındaki dahili bir bileşen, menteşeye arkadan yeterli kuvvet uygulandığında kırılıyor veya dışarı çıkıyor. Ancak her şeyin sonunda biraz bükülmüş olsa da sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebiliyor.

Kısacası, hem Galaxy Z Flip 3 hem de Z Flip 4, JerryRigEverything'in dayanıklılık ve bükülme testlerinden benzer şekilde kurtulmuş modeller. Ancak Z Flip 4 bu süreçte daha fazla iç hasara uğrayabilir gibi görünüyor.