Akıllı telefonlar, tasarımlarında artık büyük yeniliklerden ziyade, küçük değişikliklere yer veriyorlar. Çoğu üretici, başarılı olacağını bildiği, doyuma ulaşan tasarımlar yerine tüketicileri etkileyecek yeni tasarımları denemiyor. Ancak bazı istisnalar var.
6 inç'lik eğimli G Flex ile farklı bir telefon ortaya çıkaran LG'nin cihazı bir miktar bükülebiliyordu. G Flex'i kısa bir süre sonra Samsung'un ekranının bir kısmı kıvrımlı olan Galaxy Note Edge'i takip etti. Boş durmayan iki Koreli dev, 2015 için geliştirdikleri telefonlarını da tanıttılar.
LG G Flex 2 ve Galaxy S6 Edge, farklı görünümleriyle dikkat çektiği kadar, kavisli veya bükülebilen ekranların deneyimi geliştirip geliştirmediği konusunu da gündeme taşıyor. Biz de kavisli ekranlar hakkında akla takılan soruları biraz olsun cevaplayabilmek için iki telefonu karşılaştırdık.
Ekran
Galaxy S6 Edge, sağ ve sol kenarları bir miktar kıvrımlı 5,1 inç'lik Quad HD Super AMOLED ekranla geliyor ve 577ppi piksel yoğunluğu değerine sahip. Yeni LG G Flex 2'de ise yukarıdan aşağıya doğru kavisli 5,5 inç Full HD P-POLED ekran bulunuyor. Selefi gibi G Flex 2 de bir miktar bükülmeyi kabul edebiliyor.
Karşılaştırmamızın devamı, sonraki sayfalarımızda.
Tasarım, işlemci ve depolama
Tasarım
Yalnızca 132 gram ağırlığında Galaxy S6 Edge'in kenarları çok ergonomik olmasa da, metal sayesinde üst seviye tutuş hissi sağlıyor. Samsung'un telefonu 7mm ile oldukça ince, ancak arka kamerası, iPhone 6'da olduğu gibi gövdeden dışarıya doğru bir miktar çıkıntı yapıyor.
LG G Flex 2'nin kenarlarında herhangi bir kavis yok, çünkü tüm ekran dikey olarak kavisli. Ekran daha büyük olduğundan LG G Flex 2, 152 gramla biraz daha ağır.
İşlemci ve depolama
Tasarımdan ödün vermeyen iki telefon, bu tutumunu dahili bileşenlerde de sürdürüyor. Samsung Galaxy S6 Edge, sekiz çekirdekli 64-bit Exynos 7 Octa 7420 (2,1GHz işlemci ve Mali-T760 MP8 GPU) ve geniş, 3GB RAM ile geliyor. Cihazın en büyük 128GB'lık depolama seçeneği bulunuyor, ancak microSD kartları desteklenmiyor.
LG'nin G Flex 2'si, 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 işlemci (2,0GHz, Adreno 430 GPU) ve yine 3GB RAM'le geliyor. G Flex 2'nin dahili depolama alanı, 32GB'ı geçmiyor ancak onu microSD ile 2TB'a kadar (yanlış duymadınız) genişletmek mümkün.
Pil, kamera ve işlevler
Pil
Samsung Galaxy S6 Edge'in 2600mAh kapasiteli pili sizi çok etkilemeyebilir. G Flex 2 ise 3.000mAh pille geliyor (önceki modelin pili 3.500mAh idi). Her iki model de sıfır şarjdan yüzde 100'e yaklaşık 1,5 saatte ulaşabiliyor.
Kamera
Samsung, Galaxy S6 Edge'in kamerasında oldukça cömert davranmış. 16MP, f1,9 sensöre ve çift LED flaşa sahip Galaxy S6 Edge'de optik görsel sabitleme, 4K video desteği gibi etkileyici kamera özellikleri var.
LG G Flex 2 ise kamerasını tam anlamıyla LG G3'ten ödünç alıyor. 13 megapiksellik kameranın geriye kalan özellikleri, G Flex 2'deki lazerli odaklanma dışında Galaxy S6 Edge'inkilerle neredeyse aynı.
Telefonların ön kameralarında yenilikler var, ancak bunlar çok büyük sayılmaz. Samsung, telefonunun "sınıfının en iyisi" 120 derece geniş açılı 5MP sensörle geldiğini söylüyor. LG'nin ön kamerası ise 2,1MP çözünürlüğünde, ancak firmaya göre "Full HD" video kayıt yapacak kadar iyi.
İşlevler
Telefonların geriye kalan özelliklerinin listesinde önemli bir fark yok. İki cihaz da kutularından Android 5.0 Lollipop ile çıkarken, Bluetooth 4.1'i, NFC'yi ve 802.11 a/b/g/n/ac gibi standartları desteklemekteler.
Bunun yanında Samsung Galaxy S6 Edge, entegre Qi ve Powermat uyumlu kablosuz şarj desteğiyle geliyor. LG G Flex 2'te bulunan "Gesture Shot" özelliği sayesinde ön kamerayı kullanarak, bir el hareketi yardımıyla kendi fotoğrafınızı çekmenizi sağlıyor. Telefonu kendinize çevirdiğinizde, otomatik olarak son çektiğiniz fotoğraf gösteriliyor.
İlk G Flex'te olduğu gibi G Flex 2'de de kendi kendini onaran bir arka kapak bulunuyor. Ancak bu özelliğin testimizde bizi çok da etkilemediğini söylemeliyiz. Bizce daha etkileyici bir özellik, cihazı açmadan olup bitenleri görmenizi sağlayan Glance görünümüydü.