Galaxy S5, Galaxy S6 ve iPhone 6'yı geçti!

Galaxy S5'in Galaxy S6 ve iPhone 6'dan daha iyi olduğunu söyleyen bu rapor, çok tartışılacak!

En iyi telefon hangisi?

Hangi telefonun piyasanın en iyisi olduğunu belirlemek için Consumer Reports'a bakacak olursak, tepedeki ismin ne Galaxy S6, ne de iPhone 6'nın olduğunu görüyoruz. Rapora göre bir yaşını çoktan dolduran Samsung Galaxy S5, şu anki en çekici ve en güvenilir amiral gemisi telefon.

Galaxy S5'in plastik gövdesi bazı kullanıcılar tarafından eleştirilse de Consumer Reports, cihazın birkaç farklı özelliğini öne çıkarıyor. Galaxy S5, iPhone ve Galaxy S6'da bulunmayan çıkartılabilir pil ve genişletilebilir depolama alanı özelliğine sahip. Consumer Reports, Samsung'un S6 ve S6 Edge'i hiç olmadığı kadar iPhone'a benzer hale getirdiğini söylüyor. Cihazların tasarımında cam ve alüminyumun kullanılması, rapora göre onları daha şık hale getirse de diğer modifikasyonlar, puanların kırılmasına neden olmuş.

Galaxy S6'nın su geçirmezliğinin Galaxy S5 kadar iyi olmaması da, geriye düşmesinin bir nedeni. Rapor, Galaxy S6'nın pili için "çok iyi" sözcüklerini kullansa da, Galaxy S5'in "bir çentik gerisinde kaldığını" belirtiyor. Galaxy S6'nın daha geniş, çok keskin 1440p Quad HD ekranından da övgülü sözlerle bahsediliyor. Ancak bunlar, Galaxy S6'nın düşük puan almasının önüne geçmiyor.

En son nesil telefonlardan en yüksek puanı alan cihaz ise LG G4 olmuş. G4'ün pilinin çıkarılabilmesi ve microSD desteği, puanları kapmasını sağlamış.

Okuyucu Yorumları