Samsung Galaxy S25'in işlemci bilmecesini daha da karıştıran iddia

Samsung'un Galaxy S25 serisinde hangi işlemciyi kullanacağına dair çok sayıda farklı iddia ortaya atıldı. Ama bu yeni iddia, daha önceki tüm iddialardan çok daga farklı şeyler söylüyor.

Galaxy S25'in işlemci bilmecesini daha da karıştıran iddia

Samsung’un Galaxy S25 serisini önümüzdeki yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. Telefonlarla ilgili yeni bilgiler internette yayılıyor olsa da, kullanacakları işlemciler hakkında hala çok fazla farklı söylenti bulunuyor.

Samsung, Temmuz ayında Exynos 2500 işlemcisinin amiral gemisi ürünlerinde kullanılacağını resmen doğruladı ve Galaxy S25’in de bu işlemciyle çalışabileceğini ima etti. Ayrıca Samsung’un önceki sürümlere benzer şekilde Galaxy S25 serisinde Exynos ve Snapdragon çiplerinin bir karışımını kullanabileceği de söylentiler arasında bulunuyordu.

Bunların yanı sıra, Samsung’un ürün yelpazesine MediaTek çipsetlerini de dahil edeceğini öneren bazı söylentiler de ortaya çıktı. Şimdi de Güney Koreli bir yayın kuruluşu olan Hankyung’un son haberi, Samsung’un Exynos işlemcisinden tamamen vazgeçerek tüm Galaxy S25 serisinde yalnızca Snapdragon işlemcisini kullanabileceğini öne sürüyor. Bu haber, Ming-Chi Kuo’nun Qualcomm’un Galaxy S25 serisi için tek bir çip tedarikçisi kullanacağı yönündeki iddiaları destekliyor.

Samsung, bu yılın Galaxy S24 serisinde Exynos 2400 işlemcili Galaxy S24 ve S24+’ı piyasaya sürerken, Galaxy S24 Ultra ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyi kullanıyordu. Bu yüzden Samsung’un önümüzdeki yıl Exynos 2500 işlemcili Galaxy S25 ve S25+’ı piyasaya sürmesi beklenirken, Galaxy S25 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 4 çipsetine sahip olması bekleniyordu.

Ancak, bu son habere göre Samsung, “sadece en yüksek performanslı bileşenleri” kullanmayı planlıyor ve bu da şirketin Snapdragon işlemciyi tercih edebileceği anlamına geliyor. Bu karar, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S serisinin performansıyla ilgili endişeleri giderme çalışmalarına işaret ediyor olabilir.

Snapdragon 8 Gen 4’ün bir önceki sürümünden neredeyse %30 oranında daha güçlü olması bekleniyor. Ayrıca bu çip setin Samsung Galaxy S25 serisindeki oyunlar için DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) benzeri yükseltme yeteneğine sahip olması bekleniyor.