Galaxy S25 Ultra ile ilgili kritik bilgi "%100 doğrulandı"

2025'in başında piyasaya çıkması beklenen Galaxy S25 Ultra hakkında çok merak edilen bir bilgi, yeni sızıntıya göre "%100 doğrulandı."

Galaxy S25  Ultra ile ilgili kritik bilgi "%100 doğrulandı"

Samsung, merakla beklenen Galaxy S25 serisini önümüzdeki yılın başlarında, muhtemelen Ocak ayında kullanıcılarına ulaştıracak. Ancak firmanın resmi tanıtımından önce, bu telefonlar hakkındaki sızıntılardan ipuçları elde etmeye mahkumuz.

Galaxy S25 Ultra hakkındaki bir sızıntı onun rakiplerinden üstün olduğunu ortaya çıkarmıştı. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4'e sahip Galaxy S25 Ultra için yapılan test verilerine göre Galaxy S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max'in A18 Pro çipine rakip olabilecek puanlar alması da dikkat çekiyordu.

Şimdi ise dikkat çekici başka bir sızıntı var. Buna göre, S25 Ultra'nın 16 GB RAM versiyonu bulunacak. Ve bu verinin bir olasılık değil, "%100 doğrulanmış" olduğu da vurgulanıyor. Zira aynı iddiayı daha önce de duymuştuk.

Eğer bu doğruysa, yaklaşan Samsung Galaxy S25 Ultra, yine 16 GB RAM seçenekleri sunan OnePlus 12 ve Google Pixel 9 Pro gibi cihazların hemen yanında yer alabilir.

Fiziksel RAM miktarı, telefonun performansında büyük bir etki yaratıyor. Daha fazla uygulamanın veya verinin daha hızlı şekilde işlenmesi için RAM büyük önem taşıyor. iPhone 16 modellerinde 8 GB RAM kullanılması ise bu yüzden tepki topluyor ve Apple'ın zamanla iPhone 16'ların "yavaşlamasını istediği" için RAM konusunda çok cimri davrandığının altı çiziliyor. Buna karşılık Samsung gibi rakipleri 12-16 GB gibi yüksek boyutlu RAM miktarları sunuyor.

Daha uzun ömürlü telefonlar

Eğer bu sızıntı doğru çıkarsa, Samsung'un piyasada Apple'a karşı büyük bir avantaj kazanması mümkün olabilir zira daha fazla RAM, bu telefonların daha uzun yıllar boyunca takılmadan, donmadan çalışmaya devam etmesi anlamına geliyor.

İkinci el otomobil fiyatlarına hızla yaklaşan telefon fiyatları göz önüne alındığında, insanların daha uzun süre kullanabileceği telefonları seçmek isteyeceklerini de göz ardı etmemek gerekiyor.