Galaxy S25, Snapdragon 8 Gen 4 ile DLSS benzeri bir özelliğe kavuşabilir

Yeni bir söylentiye göre, Galaxy S25 serisine güç verecek Snapdragon 8 Gen 4 ile seri, oyunlarda büyük bir performans artışı elde edecek.

Galaxy S25, Snapdragon 8 Gen 4 ile DLSS benzeri bir özelliğe kavuşabilir

Samsung'un önümüzdeki yıl Galaxy S25 serisini piyasaya sürmesine daha epey bir zaman var. Ancak, Koreli teknoloji devinin bir sonraki amiral gemisi serisi hakkında internette söylentiler çıkmaya devam ediyor. Yeni bir söylenti, Samsung Galaxy S25 Ultra'nın Note 20 Ultra'dan bu yana en ince Ultra telefon olabileceğini gösteriyordu.

Bunun yanı sıra Samsung'un, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin yüksek maliyeti nedeniyle Galaxy S25 serisini bazı bölgelerde MediaTek işlemciyle piyasaya sürmeyi düşünebileceği söylentileri de dolaşıyor. Şimdilik bu konuda somut bir kanıt beklerken, Digital Chat Station'ın haberine göre başka bir dedikodu daha var.

Weibo'daki söylentiye göre, Galaxy S25 serisine güç vermesi kuvvetle muhtemel olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, amiral gemisine yapay zeka oyun özellikleri getirebilir. Digital Chat Station, Snapdragon 8 Gen 4'ün DLSS benzeri (Deep Learning Super Sampling) bir özelliği destekleyebileceğini iddia ediyor.

DLSS benzeri AI yükseltme teknolojisi ile Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, oyun performansını birden fazla şekilde iyileştirecek. İddianın kaynağı, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin "GPU Interpolation" teknolojisi ile Genshin Impact oyununun 1080p 120FPS'de çalışabileceğini iddia etti. Şu anda, Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle çalışan Galaxy S24, Genshin Impact oyununu en yüksek 60FPS'de çalıştırıyor.

Ayrıca kaynak, oyun kalitesinin yeterli olmaması durumunda yapay zekanın, olması gerektiğini düşündüğü ayrıntıları ekleyerek grafikleri daha net ve keskin hale getireceğini belirtiyor. Ek olarak yapay zeka grafiklerin daha akıcı görünmesini sağlayarak genel oyun deneyimini geliştirecek.

Ayrıntıların standart Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyle ilgili olduğu iddia ediliyor. Samsung'un özel Snapdragon 8 Gen 4 "For Galaxy" daha da hızlı bir CPU ve grafik birimine sahip olabilir ve bu da oyunların daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Elbette bir de yapay zekanın gücü sayesinde AAA PC seviyesindeki oyunların Android amiral gemileri tarafından desteklenme olasılığı da var.