Galaxy S25 modellerinde kullanılacak işlemci belli oldu (gibi)

Son sızıntılara göre Samsung, hiçbir Galaxy S25 modelinde Exynos veya Dimensity işlemcileri kullanmayacak. Peki Samsung, son kararını hangi işlemciden yana verdi?

Galaxy S25 modellerinde kullanılacak işlemci belli oldu (gibi)

Yaklaşık bir hafta önce, standart Galaxy S25 ve S25+ modellerinde kullanılması beklenen MediaTek Dimensity 9400 işlemcisinin aslında Galaxy S25 FE sürümünde kullanılabileceği sızıntıları ortaya çıkmıştı. Ancak daha sonra Samsung’un hala kararsız olduğu ve Galaxy S25 serisinde hangi çipin kullanılacağı kararını bu ayın sonuna kadar alacağı ve hala Exynos 2500 işlemcisini seçme ihtimali olduğu söylendi.

Bu konuda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, güvenilir bir sızıntı kaynağı olan IceUniverse, X üzerinde Galaxy S25 serisi çip seti hakkında yeni bilgiler verdi. IceUniverse, yaptığı paylaşımda Galaxy S25, S25+ ve S25 Ultra dahil olmak üzere tüm Galaxy S25 serisinin kısa bir süre önce piyasaya sürülen Qualcomm Snapdragon 8 Elite işlemcisini kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca Exynos ve Dimensity çip setlerinin Galaxy S25 telefonlarının hiçbirinde kullanılmayacağını da açıklamasına ekledi.

Snapdragon 8 Elite, TSMC’nin 3nm sürecini kullanan ilk işlemci olmasıyla dikkat çekiyor. İkinci nesil Orion CPU, geliştirilmiş GPU ve yükseltilmiş NPU’ya sahip olan işlemci, yeni nesil üst seviye Android cihazlar için mükemmel bir performans sözü veriyor. Ayrıca, Qualcomm Snapdragon 8 Elite kullanan akıllı telefonlar için 8 yıla kadar yazılım güncellemesi sunulacağı söyleniyor.