Samsung Galaxy S24 FE, onay belgeleri ve görüntüleriyle yine sızdı

Samsung'un Galaxy S24 FE modelinin gerçek olup olmayacağı hakkındaki tartışmalar devam ederken, ABD'de telefonu piyasaya sürmek için Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) yapılan resmi başvuru ortaya çıktı.

Galaxy S24 FE, onay belgeleri ve görüntüleriyle yine sızdı

Resmi bir açıklama olmasa da, Samsung'un bu yıl birkaç cihaz daha piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu cihazların arasında Samsung'un Galaxy Tab S10 serisi, Galaxy Z Fold6 Special Edition ve Galaxy S24 FE var. Cihazların 2024'ün sonuna doğru ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Galaxy Z Fold6 Special Edition'ın yalnızca Çin ve Güney Kore'de piyasaya sürüleceği iddia edilirken, Galaxy S24 FE'nin küresel olarak satışa sunulacağı belirtiliyor. FE (Fan Edition) cihazı, yakın zamanda Bluetooth SIG ve Hindistan BIS sertifika web sitesinde listelenerek, yakında piyasaya sürüleceğinin sinyallerini vermişti.

Şimdi ise, Galaxy S24 FE'nin ABD sürümü, Federal İletişim Komisyonu (FCC) web sitesinde yer alarak cihazın boyutlarını ortaya çıkardı. Üstelik burada cihazın bir fotoğrafı da var.

FCC sertifikasyonu, Galaxy S24 FE'nin ABD modeli için SM-S721U model numarasına sahip olduğunu da kanıtlıyor. FCC listesinde belirtildiğine göre, Samsung Galaxy S24 FE, Wi-Fi 6E (2.4GHz ve 5GHz), NFC, Bluetooth, 5G, LTE, GSM ve daha fazlasıyla donatılacak. Ayrıca telefonun kablosuz şarj desteğiyle gelebileceği ve 9W'a kadar ters kablosuz şarj sunabileceği de listeleniyor.

Pili biraz yetersiz olabilir mi?

Ayrıca, cihazın test edilirken görüntülendiği bir fotoğraf da var. Görüntü pek fazla detay vermese de cihazın yuvarlatılmış köşeli düz bir ekranı olduğu görülebiliyor. Sertifika, Galaxy S24 FE'nin 162x77.3 mm ölçülerinde olabileceğini gösteriyor. Ne yazık ki cihazın kalınlığı belirtilmemiş.

FCC listesinde belirtildiğine göre, Samsung Galaxy S24 FE, Exynos 2400e işlemci ve 6.7 inçlik 120Hz OLED ekranla desteklenebilir. Cihazın kapağının altında ise hızlı şarj desteğiyle 4,565mAh'lik bir pil bulunabilir. Ancak, piyasada standart pil boyutları 5000 mAh'in üzerine çıkmışken bu pil boyutu biraz hayal kırıklığı olabilir.

Ekim ayında piyasaya çıkması beklenen Galaxy S24 FE, grafit, mavi, gümüş/beyaz, yeşil ve sarı olmak üzere beş renk seçeneğiyle gelebilir. Kutudan çıkar çıkmaz Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 çalıştıracak ve Portrait Studio, Circle to Search, Live Translate, Sketch to Image ve daha fazlası gibi birden fazla Galaxy AI özelliğini içerecek.