İlk piyasaya sürüldüğü dönemde Samsung'un kendisinden çok şey beklediği Galaxy Note 7'nin yanında firma ayrıca Galaxy S7'nin yakaladığı etkileyici satış grafiğiyle birlikte en karlı dönemlerinden birini yaşıyordu. Note 7'nin satışa çıkmasından yaklaşık iki hafta sonra cihazdaki batarya sorunun adeta felaketlere yol açmasıyla firma cihazı geri çağırma yoluna gitse de bu da yaşanan büyük sorunu çözüme kavuşturamadı.
Yenilenen birçok Note 7'de de benzer sorunların yaşanmasıyla birlikte firma nihayet Galaxy Note 7'lerin üretimini ve satışlarını resmi olarak durdurduğunu açıkladı. Galaxy Note 7'nin firmaya tarihi bir imaj kaybı yaşatmasının ardından Samsung'un uğradığı maddi zarara dair rakamlar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Samsung Galaxy Note 7'nin neden olduğu bu talihsiz durum yüzünden 17 milyar dolarlık bir zarara uğradı.
Galaxy Note 7'ye dair geri çağırma duyurusu yapıldığında, iki milyonu aşkın cihazın değiştirilmesinin bedelinin 1 milyar doları geçeceği tahmin ediliyordu. Fakat geri çağırma operasyonunun uğradığı başarısızlığın ardından ortaya çıkan zarar artık çok daha büyük. Zira Samsung önümüzdeki ayları ve Noel gibi önemli bir tatil sezonunu yeni bir amiral gemisi duyurusu olmadan geçirecek. Credit Suisse'deki analistler de konuyla ilgili yaptıkları araştırmaya göre 19 milyon ünitelik Galaxy Note 7'nin heba oluşunun firmaya yaklaşık 17 milyar dolara mal olacağını belirttiler.
Bununla birlikte, Samsung'un elbette yola bir şekilde devam edeceğinden de kuşku yok. Zira firmanın pazar değeri halihazırda 235 milyar dolardan daha fazla ve 69 milyar dolar gibi rekor düzeyde bir nakit rezervine sahip. Yaşadığı bu tarihi sorunun ardından firmanın artık hiçbir şeyi riske atmayarak Note 7'deki gibi bir duruma izin vermeyeceğini tahmin etmek zor değil.