Teknoloji devi Samsung, artık geri çağırdığı Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının ortadan kaldırılma sürecinin çevre üzerinde yaratacağı potansiyel etkileri en aza indirmek için çeşitli seçenekler üzerinde çalışıyor.
Yapılan tahminlere göre firma bu kararıyla birlikte 3 milyonu aşkın Note 7 ünitesini geri çağırmış durumda. Bütün bu cihazların artık devre dışı bırakılıp ortadan kaldırılması da elbette hem oldukça uzun hem de çevreye önemli zararları olabilecek bir süreç. Greenpeace, nadir bulunan; kobalt, altın, paladyum ve tungsten gibi materyalleri Samsung'un geri dönüştürerek yeniden kullanması yönünde bir talepte bulunmuştu.
Samsung, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Reuters'e yaptığı bir açıklamada şunları söyledi: "Galaxy Note 7'nin devre dışı bırakılmasıyla ilgili endişelerin farkındayız ve söz konusu geri çağırmanın çevre üzerindeki etkisini en aza indirebilecek olası seçenekleri ilgili yerel çevresel düzenlemelerle de tam bir uyum içerisinde inceliyoruz."
Bütün bir Galaxy Note 7 fiyaskosunun firmaya maliyetinin 19 milyar dolar civarında olacağı gibi bir tahmin de göz önünde bulundurulursa, Samsung'un da bir geri dönüştürme işlemini önemseyeceği kesin gibi duruyor.