Fransız havaalanında Windows 3.1 sorunu!

Koca bir havaalanı, 1992'de ortaya çıkan Windows 3.1 yüzünden büyük sorun yaşadı!

Windows 3.1 sorunu!

Bazılarımız Windows 10'un final sürümüyle yetinmeyip, Insider programının en son yapıları için sabırsızlanırken birçok kurum, özellikle kamu sektörü bu kadar şanslı değil. Bunun son örneklerinden bir tanesi, Windows 3.1 kullanan bir Fransız havaalanı.

Yanlış duymadınız, 1992'de çıkan Windows 3.1'den bahsediyoruz. Fransa'daki bir havaalanı, geçtiğimiz hafta yazılımda ortaya çıkan bir sorun nedeniyle tüm uçuşları iptal etmek zorunda kaldı. Peki dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesinde neden bu kadar eski bir işletim sistemi kullanılıyor?

Havaalanları, hava durumu bilgilerini pilotlara iletmek üzere DECOR adında eski bir programdan faydalanıyorlar. Windows 3.1'de çalışan bu yazılımda çıkan bir sorun, normalde tüm trafiğin durması anlamına gelmiyor ancak bu defasında sisle bir araya gelen sorun, güvenlik açısından yazılımın kullanımını kritik hale getirdi.

Yaşanan sorunun Fransız yetkilileri yazılımları yenileriyle güncellemeye ikna edip etmeyeceği bilinmiyor. Bu tür eski yazılımların ülke çapındaki havaalanlarında kullanılıyor olması, bu tür büyük bir geçişin ihtimalini düşürüyor.

Okuyucu Yorumları