Fotokopinin ardındaki sır!

Bundan sonra tanımadığınız bir fotokopicide fotokopi çektirirken iki kere düşüneceksiniz...

Fotokopinin gizli gerçeği!

Geçen ay CBS News , dijital fokotopi makineleriyle ilgili bir haber yayınlamıştı. Son 5 yılda üretilen çoğu dijital fotokopi makinesinde kopyalanan belgeler, makinenin sabit diskinde bulunuyor. CBS bazı sabit diskleri inceleyerek; Buffalo Polisi Narkotik Birimi'ne ait bir "baskınların yapılacağın yerlerin listesi"ni, sosyal güvenlik numaralarını, tıbbi dökümanları buldu.

Bu haberin yayınlanmasından sonra yetkililer FTC'ye (Birleşik Ticaret Komisyonu); bu sabit disklerin ne kadar kolay ele geçirilebileceğini ve içinde ne kadar önemli, hassas belgelerin içerdiğini anlatan bir mektup gönderdi.

FTC'nin kurul başkanı ise durumu dikkatle incelediklerini ve dijital fotokopi makineleri üretenlere, kiralayanlara ve fotokopi çektiren büyük mağazalara, müşterilerine bilgi vermelerinin gerektiğini söylüyor. Yani çok yakında, siz de, fotokopi çektirirken fotokopici tarafından benzer bir uyarı almaya başlayabilirsiniz.

FTC ayrıca bu sorunu, fotokopi makinalarının bulunduğu mağazalarla sabit diskler için kira anlaşması yaparak aşabileceğini iddia ediyor. Anlaşmanın süresi dolduğunda FTC sabit diski alıyor, bilgileri siliyor ve sonra diskleri yok ediyor.

Okuyucu Yorumları