Fotoğraf makinelerinde çift ekran devri

Samsung'un hem önde hem arkada LCD ekranı olan yeni model dijital fotoğraf makineleri tanıtıldı

İki ekranlı dijital kamera!

Samsung Electronics ve Kont Bilişim ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı ile Samsung'un yeni fotoğraf makinesi serisini tanıttılar. Lansmanda "Samsung'un yenilikçi, şık tasarımlı ve trend belirleyici yeni fotoğraf makinesi serisi" olarak lanse edilen Columbus'un en önemli özelliği hem önde hem arkada birer LCD ekrana sahip olması.

Resimlerle: Samsung Columbus serisi dijital kameralar

Hem arka hem de ön yüzlerindeki çift LCD ile ST550 ve ST500 kendi resmini çekmek isteyenlere, arkadaşları ve aileleriyle çektikleri resme kendileri de dahil olmak isteyenlere en kolay yolu sunuyor. Fotoğraf makinesinin ön yüzünde 1.5'' LCD ekran yer alıyor. Bu ekran çekilecek olan resmin nasıl görüneceğini tam olarak gösteriyor böylece hem fotoğrafı çeken kişi olmanıza, hem de aynı zamanda fotoğraftaki kişi olmanıza olanak sağlanıyor.

Nasıl çalışıyor?

Nasıl çalışıyor?
    • Ön yüzdeki LCD'nin üzerine hafifçe vurduğunuzda, ekran açılıyor ve otomatik olarak Kendi Portreniz moduna geçiliyor ve kullanıcıların her zaman diledikleri şekilde kareye dahil olmalarını mümkün kılıyor. Ön yüzdeki LCD ekranı sezgisel arayüzde basit bir seçim işlemi gerçekleştirerek açmak da mümkün. Gülümsediğiniz anda fotoğraf makinesi otomatik olarak resmi çekiyor. LCD ekranlar çok daha fazlasını da yapıyor:

Resimlerle: Samsung Columbus serisi dijital kameralar

Nasıl çalışıyor?

  • Çocuk modu'nda ön LCD ekranda fotoğrafı çekilen çocukların ilgisini çekmek için eğlenceli bir çizgi film gösteriliyor.
  • Fotoğrafınız Çekiliyor özelliği resmini çekeceğiniz kişinin resmini gülerken çekmenizi garantiliyor. Ön yüzdeki LCD ekranda deklanşöre hafif basıldığında bir gülen yüz resmi yansıyor; böylece resmini çekeceğiniz kişi gülmesi gerektiğini anlıyor.
  • Fonksiyon bilgisi her bir fonksiyonun işlevini anlamanıza yardımcı oluyor. Ön yüzdeki LCD'de fotoğraf makinesinin önemli ayarlarının hem görsel hem de yazılı açıklamaları görülüyor. Örneğin flaşın devreye girip girmediği ya da makro odak ayarının kullanımda olup olmadığı bilgisi gibi.
  • Kendi kendine zamanlama fonksiyonu ile zamanlama ayarı yapılarak grup resmi çekileceği zaman ön yüzdeki LCD'de çekilecek resmin bir ön izlemesi görülüyor. Ekranda aynı zamanda da deklanşöre basılacak zamana kadar kalan süre de izlenebiliyor.

Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü LCD'si

Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü LCD'si

Samsung ST550 dünyanın çözünürlüğü en yüksek 3.5'' Wide Touch LCD ekranına sahip olma özelliğini de taşıyor. 1152 piksellik bu LCD ekran, birçok son teknoloji fotoğraf makinesine oranla dört kat fazla piksel özelliği taşıyor ve Dokunma Efektli titreşim özelliği ile kullanım kolaylığı sunuyor. Bu özelliğini tamamlayan 4.6x Optik zumlu 12.2 Megapiksellik CCD ve 27 mm.lik Geniş Açılı Schneider-KREUZNACH lens de kısa mesafeden daha geniş çekim menzili sunarak, keskin, açık ve net görüntüleri görselin ortasından kenarlarına dek her noktasında eşit çözünürlükle sunuyor.

Resimlerle: Samsung Columbus serisi dijital kameralar

"Bu kameralar türünün ilk örnekleri" diyen Samsung Dijital Görüntüleme CEO'su Sang Jin Park yeni modellerle ilgili yaptığı açıklamada, "Dijital görüntüleme teknolojilerinin kullanımı her geçen gün değişiyor ve biz de şimdiye kadar dijital fotoğraf makinesi üreticilerinin hiç sunmadığı fonksiyonelliği ve özellikleri sunuyoruz. Fotoğrafçıların rol değiştirerek fotoğraflarındaki özne olmaları gittikçe yaygınlaşıyor. Özellikle de bugünün popüler sosyal arkadaşlık ve paylaşım sitelerinde profil resimlerinde kullanıcıların kendi resimlerini kullanmaları ile bu rol daha da arttı. Çift LCD ekranlı ST550 ve ST500, kullanıcıların daha önce mümkün olamazken, fotoğraflarının bir parçası olmasına olanak tanıyor. Bu fotoğraf makineleri özellikle bu tür sitelerin müdavimleri ve aile fotoğraflarında fotoğrafı çeken aile üyesi de dahil herkesi görmek isteyenler için ideal" dedi.

Ne dediler?

Toplantının açılışında konuşan Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S.Lee; kamera pazarında geçtiğimiz yıl yaşanan yüzde 32'lik daralmaya rağmen, 2009 yılının ilk 6 ayında ciro bazında yüzde 60 büyüme kaydeden Samsung'un yeni serisi ile bu başarısını pekiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Resimlerle: Samsung Columbus serisi dijital kameralar

C.S.Lee, "Yenilikçi, fark yaratan bir teknoloji ile tüketicilerimize bağımlılık yaratan bir deneyim yaşatmak istedik. Samsung Akıllı Fotoğraf Makineleri ile hayatları kolaylaştıran yenilikler sunmaya devam ederken, ekonomik göstergelere rağmen premium kategoriye odaklanmaya da devam edeceğiz. Çok güçlü global bir marka olan Samsung'u, TV ve cep telefonu pazarındaki gücünü Fotoğraf Makinesi alanına da taşıyarak inovasyon lideri ve trendleri belirleyen bir marka haline getirmek istiyoruz. Samsung'un 2012 yılı global pazar payını hedefi olan yüzde 20'ye ulaşması için çalışmalarımız ve yeniliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.


Bu yıl fotoğraf makinesi pazarında iddialı olduklarını vurgulayan Kont Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Okay Nasır ise fotoğraf makinesi pazarını şu sözlerle değerlendirdi; "2009 yılı fotoğraf makinesi pazarı hacmi ilk altı ayda 276 bin adet olarak gerçekleşirken, geçen yıl aynı dönemde pazar hacminin 404 bin adet olduğu gözlendi. 2008 ve 2009 ilk 6 aylarını karşılaştırdığımızda geçen yıla göre adet bazında yüzde 32, ciro bazında ise yüzde 35'lik bir küçülme yaşandığını görmekteyiz. Pazardaki daralmaya rağmen Samsung 4 puan büyüyerek yüzde 26'lık bir pazar payına erişti. Ciro bazında ise 2008'e oranla ilk 6 aydaki büyüme oranı yüzde 60 olarak gerçekleşti" dedi.

Bu artışın tamamen tüketici taleplerini karşılamak üzere oluşturulmuş bir yaklaşımla gerçekleştiğini ifade eden Okay Nasır, pazarın dörtte birinden fazlasını Samsung ürünlerinin oluşturduğunun altını çizerek, "İlk 6 ayda en çok tercih edilen ürünler 100-200 Euro fiyat aralığındaki ürünler oldu. 2009'un ilk yarısında ise trend 10MP'e kaydı. 10MP tüm pazarın yüzde 32'sine hakim oldu ve sürekli yükselişte. Özellikle Haziran ayında pazarda satılan ürünlerin yaklaşık yüzde 56'sını 10MP kameralar oluştururken Samsung'un bu kategorideki pazar payı yaklaşık yüzde 27" şeklinde konuştu.

Kont Bilişim Kamera Satış ve Pazarlama Müdürü Cengiz Sayman da konuşmasında, Samsung'un Akıllı Fotoğraf Makineleri teknolojisi ile üretilen Columbus serisinde yer alan ST550, ST500 ve ST1000'in yeniliklerini özetledi. Sayman, "ST550 ve ST500 modellerindeki çift LCD ekran özelliği, fotoğrafçıyı hareketin merkezine koyuyor. Ön taraftaki 1.5" LCD ekran, çekimden önce fotoğrafın tam olarak nasıl görüneceğini gösteriyor. Bu özelliğin kullanıcılar tarafından özellikle istendiğini ve bu sayede "deneme ve yanılma" zamanının ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Samsung ST1000 ile kullanıcı gerçek anlamda aile ve arkadaşlarına bağlanabiliyor, hareket halindeyken anı yakalayıp paylaşabiliyor, anıları ölümsüzleştirebiliyor. En yenilikçi özellikleri zarif ve kompakt bir gövdede barındıran ST1000 modeli ise daha önce hiçbir kamerada olmayan Küresel Yer İşareti ile etiketleme (geo-tagging) teknolojisinin yanısıra, Bluetooth 2.0 ve Wi-Fi ile kullanıcılara çektikleri fotoğrafları neredeyse anında gönderme ve paylaşma imkanı veriyor. Artık sadece donanımsal değil, yazılım olarak da ürünler yeniliklerle donatıldı. Fotoğrafların üzerinde değişiklik yapmayı sağlayan yazılımlar sayesinde başka cihazlara ve programlara ihtiyaç duymadan kullanıcıların herşeyi makine üzerinden yönetmesini amaçlıyoruz. Kullanım kolaylığı ve mükemmel tasarımlarla, tüketiciye eğlenceli ve üstün fonksiyonellikte bir deneyim yaşatacak" dedi.

Okuyucu Yorumları