Forza Horizon serisinin en sevilen oyunu için yolun sonu göründü

Playground Games, Forza Horizon serisinin en sevilen oyunlarından biri olan 4. oyunun lisans sorunları sebebiyle tüm mağazalarda satıştan kaldırılacağını duyurdu. Peki oyun ne zaman kaldırılacak, satın almış olanlara ne olacak?

Forza Horizon serisinin en sevilen oyunu için yolun sonu göründü

Playground Games, 2018'in ikinci yarısında piyasaya sürülen popüler yarış serisinin önceki oyunu Forza Horizon 4 'ün yakında satıştan kaldırılacağını duyurdu.

Lisanslama ve stüdyonun ortaklarıyla yapılan anlaşmalar nedeniyle Playground Games'in oyunu 15 Aralık 2024 tarihinde Microsoft Store ve Steam'den kaldırması gerekiyor. Tüm premium DLC'ler (araba paketleri, Hazine Haritası ve genişletmeler) şimdiden listeden kaldırıldı. Bu sebeple, Forza Horizon'ın bu oyununu henüz oynamadıysanız, biraz acele etmenizde fayda var. Özellikle oyun büyük bir indirime girmişken tam zamanı diyebiliriz.

Playground Games, oyunu PC ve Xbox mağazalarından kaldırmanın yanı sıra, oyun içi her oynatma listesinde (hafta güncellenen ve oyuncuların özel ödüller kazanmasına olanak tanıyan etkinlik serileri) bazı değişiklikler yapıyor. Seri 77, son seri olacak ve bundan sonra oyuncular artık oynatma listesi ekranına erişemeyecek.

Ancak Forza Horizon 4 oynamaya devam edenler günlük ve haftalık mücadelelere, Forzathon Live'a ve diğer etkinliklere katılarak Forzathon Puanları kazanabilecek. Ek olarak, Playground Games daha önce oyun listesine özel olan tüm araçları Backstage Pass kataloğuna ekleyecek ve böylece herkes bu araçları toplayabilecek.

Seri 77'nin sona ermesiyle birlikte oyuncuların oyundaki tüm başarıları elde etme şanslarını kaybedeceklerini de belirtmek gerekir. Mükemmeliyetçiyseniz ve başarımların yüzde 100'ünü elde etmek istiyorsanız acele edin, zira 22 Ağustos'tan itibaren aşağıdaki başarımları kazanamayacaksınız:

  • A Creature of Habit - 15G
  • Stunt Puller - 15G
  • Cashing In - 20G
  • Perfectionist - 30G

Eğer oyuna hali hazırda sahipseniz, oynamaya devam edebilecek ve ileride yeniden indirebileceksiniz. Ayrıca Forza Horizon 4'ün fiziksel kopyaları da aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Çok oyunculu özelliklerde de herhangi bir değişiklik yok.

Forza Horizon 4, seri için özel bir sürümdü. Öyle ki Birleşik Krallık'ta geçen oyun, dinamik mevsimler konseptini tanıtarak oyuncuların Birleşik Krallık'ın sonbaharlarını, kışlarını, ilkbaharlarını ve yazlarını deneyimlemelerine fırsat veriyordu.