Fortnite, iPhone'lara sağlam bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor

Epic Games, kendi mobil mağazasını sunmaya hazırlanırken, Fortnite ve diğer oyunlarını alternatif iOS uygulama mağazalarında da dağıtacağının müjdesini verdi. Ama bu arada şirket, Fortnite'ı Samsung Store'dan çekeceğini açıklayarak herkesi şaşırttı.

Fortnite, iPhone'lara sağlam bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor

Epic Games, bir süredir kendi oyun mağazası Epic Games Store’un mobil sürümünü piyasaya sürmek için çalışıyor. Ancak şirket, diğer mobil Epic oyunlarıyla birlikte popüler oyunu Fortnite’ı da üçüncü taraf uygulama mağazalarına getirmek için çalışıyor. Buna tabii ki iOS için olanlar da dahil...

Epic, yeni yayınladığı bir blog yazısında Fortnite’ın yakın gelecekte Avrupa Birliği’ndeki iOS cihazlar için AltStore uygulama mağazası aracılığıyla satışa sunulacağını duyurdu. Ayrıca şirket, mobil oyunlarını iki adet üçüncü taraf uygulama mağazasına daha eklemek için çalışıyor.

Epic’in kendine ait bir uygulama mağazası var olmasına rağmen oyunlarını diğer üçüncü taraf uygulama mağazalarında yayınlaması garip gözükebilir. Şirket, yayınladığı blog yazısında uzun bir süredir iOS ve Android üzerinde üçüncü taraf uygulama mağazalarını savunduğunu belirtti ve “diğer oyun geliştiricilerine kendi mağazasında harika fırsatlar sunarken, aynı zamanda da bir oyun geliştiricisi olarak, oyun geliştiricilerine harika fırsatlar sunmaya çalışan diğer mağazaları desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını” söyledi.

Ancak aynı zamanda Epic, yakın gelecekte Fortnite ve diğer mobil oyunlarını Samsung Galaxy Store’dan kaldıracağını da duyurdu. Epic, bu kararın, Samsung’un kısa bir süre önce Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 güncellemesiyle uygulamaların varsayılan olarak dışarıdan yüklenmesini engelleyeceğine karar vermesi nedeniyle alındığını belirtti.

Epic, yakında Android için mobil Epic Games Store’u dünya çapında kullanıma sunmayı planlıyor ve yakın gelecekte mağazayı ve Fortnite’ı Avrupa Birliği’ndeki iOS cihazlarına da getirecek.