Formula 1'den itiraf: "Evet, hack'lendik"

Formula 1 gibi birçok önemli motor sporunun yönetim organı olan FIA, bilgisayar korsanlarının hedefi olduğunu resmi olarak itiraf etti.

Formula 1'den itiraf: "Evet, hack'lendik"

Formula 1 ve dünyanın diğer üst düzey motor sporlarının yönetim organı olan Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), kısa bir süre önce bilgisayar korsanlarının birkaç e-posta hesabına erişim sağladığı bir siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Kısa bir basın açıklamasında FIA, yakın zamanda gerçekleşen kimlik avı saldırılarında, FIA'ya ait iki e-posta hesabında bulunan kişisel verilere yetkisiz erişim sağlandığını belirtti. Açıklamada FIA, olayların farkına vardıktan ve Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés (Fransız veri koruma düzenleyicisi) ve Préposé Fédéral à la Protection des Données et à la Transparence'ı (İsviçre veri koruma düzenleyicisi) bilgilendirdikten sonra, özellikle yasadışı erişimleri çok kısa sürede engelleyerek sorunları düzeltmek için tüm önlemleri aldığını söyledi.

Çalınan verilerin mahiyeti ya da saldırganların kimliği hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Olaydan kaç kişinin etkilendiği, bilgisayar korsanlarının ne tür bilgiler çaldığı veya çalınan bilgiler karşılığında herhangi bir ödeme talep edilip edilmediği bilinmiyor.

Pro FIA'ya ulaşan TechRadar, olayın FIA'nın sistemlerine yönelik hedefli bir saldırıdan ziyade motor sporları alanındaki daha geniş çaplı bir kimlik avı girişiminin bir parçası olduğunu açıkladı.

Formula 1'in patronu FIA'nın kısa tarihi

FIA, dünya çapındaki birçok büyük otomobil yarışı etkinliğinin yönetim organı olmasının yanı sıra otomobil ve yol güvenliği alanında girişimlerin de destekçisi konumunda. Kuruluş 1904 yılında Fransa'nın Paris kentinde kuruldu ve Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Endurance Şampiyonası ve Formula E gibi çok çeşitli motor sporları faaliyetlerini denetliyor.

Spor faaliyetlerinin yanı sıra FIA, çeşitli programlar ve kampanyalar aracılığıyla yol güvenliğini ve sürdürülebilir hareketliliği geliştirmek için faaliyet gösteriyor. Ayrıca dünya çapında 147 ülkede bulunan 242 üye kuruluşu bulunmakta.