Formula 1 Hollanda Grand Prix'inde "gyro kamera" sürprizi

Formula 1 organizatörleri, yarışların daha heyecanlı şekilde ekrana yansıması için araçların üzerine özel geliştirilmiş gyro kameralar yerleştirmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Hollanda Grand Prix'inde ilk kez yayınlanan görüntüler, bu kameranın başarısını kanıtladı.

Formula 1 Hollanda Grand Prix'inde "gyro kamera" sürprizi

Formula 1, geçtiğimiz hafta sonu Zandvoort Pisti'nde yapılan Hollanda Grand Prix'si elemelerinde, Lando Norris'in kaskının üzerine monte edilen bir gyro kamera sistemi tarafından çekilen görüntüleri yayınladı.

F1'in 2022'den beri test ettiği kamera, özellikle Zandvoort'taki eğimli dönüşlerin abartılı açılarını vurgulamak için tasarlandı, ancak geçen yıl orada kullanılmasına rağmen F1 bunu yayınlayamadı.

F1, yeni görüntüleri X üzerindeki bir paylaşımda gösterdi.

Yeni kamera, görüntünün yer çekimine göre sabit kalmasını sağlarken, seyircileri dönüşlerde virajların açılarını hissetmesini sağlıyor. Bu da F1 yarışlarının daha dinamik bir açıyla izlenmesinin önünü açıyor.

Yeni bir açı, yeni heyecanlar

Formula 1 bu görüntüleri yayınlamaya başladığına göre, yakında tüm araçlara kameraların takılması ve canlı yayınlarda gyro kameralardan görüntü alınmaya başlanması bekleniyor. Yani artık Formula 1 yarışlarını, son derece dinamik şekilde, her türlü virajın merkezkaç kuvvetini iliklerimize kadar hissederek ekran karşısında izleyebileceğiz.