Ford'un efsane modeli, 30 yıl sonra elektrikli olarak geri dönüyor

Ford, 30 yıl aradan sonra efsanevi modeli Capri'yi dört kapılı bir elektrikli araç olarak diriltiyor. Ancak yeni otomobil ilk etapta yalnızca Avrupa'da satışa sunulacak. Peki Capri nasıl bir araç olacak?

Ford'un efsane modeli Capri, 30 yıl sonra elektrikli olarak geri dönüyor

Amerikan otomobil devi Ford, 70'lerin en popüler modellerinden biri olan Capri'yi geri getiriyor. Yeni Capri, Volkswagen'in MEB platformu üzerine inşa edilen ve yalnızca Avrupa'da satılacak dört kapılı bir elektrikli araç olacak.

Capri, Polestar 2'yi andıran ancak daha sade bir görünüme sahip olmasıyla çok da çekici görünmüyor. Ford, ona "aile için spor coupe" diyor. Aslında bu haliyle 1970'lerdeki "asi" imajını pek de yansıtmıyor.

Ford yeni Capri'de baz ve Premium olmak üzere, her ikisi de "Uzun Menzil" olarak adlandırılan iki model sunacak. Baz model, 282 beygirlik tek motorlu ve arkadan çekişli olacak. 77 kWh'lık batarya paketi, 630 kilometre (WLTP) menzile sahip ve %10-80 arası şarj süresi 28 dakika.

Premium model ise iki motorlu ve dört tekerlekten çekişli olup 335 beygir gücüne sahip. Biraz daha büyük olan 79 kWh'lık batarya, baz modelden 50 kW daha fazla olan 185 kW'lık şarj imkanı sunuyor, böylece %10-80 arası şarj süresi 26 dakikaya iniyor.

Avrupa'nın WLTP standardına göre bu modeldeki menzil ise sadece biraz azalarak 593 kilometreye düşüyor. Performans açısından ise baz model 0-100 km/s hıza 6,4 saniyede çıkarken, Premium model bunu 5,3 saniyede yapabiliyor.

Premium model, 19 inçlik jantlar yerine 20 inçlik alaşım jantlar, ortam aydınlatması, B&O ses sistemi ve eller serbest bagaj kapağı gibi bazı ek özelliklere sahip.

Teknoloji tarafında ise Capri, otomatik şerit değiştirme, kapı açılırken bisikletçi algılama ve masaj yapan sürücü koltuğu sunuyor. Araçta 14,6 inçlik dikey dokunmatik ekran, ön kolçak içinde ise saklama alanları barındırıyor.

Modern tasarımlar orijinal imajı yansıtmıyor

Ford, yakın zamanda ünlü pickup modeli Explorer'ın adını taşıyan başka bir elektrikli aracı Avrupa'da tanıttı. Capri gibi, Explorer da pikap veya SUV olmaktan ziyade kompakt bir crossover olarak orijinal tasarıma pek benzemiyor.

Yalnızca Avrupa'da satışa sunulacak olan Capri'yi şimdilik sadece Avrupalılar satın alabilecek. Türkiye'ye gelip gelmeyeceği de kesin değil. Almanya'da üretilen araç, baz model için 49.400 Euro ve Premium paket için 53.000 Euro başlangıç fiyatına sahip.