Ford’dan garip patent başvurusu: Borcunu ödemezseniz arabanızı "esir alacaklar"

Ford, otonom araçların çalışmayı bıraktığı garip bir geleceğe işaret eden şaşırtıcı bir patent başvurusunda bulundu

Ford'dan arabanızı "esir alacak" patent

Özellikle yurt dışında, otomobil üreticilerinin araçlarını almak isteyenler için kendi bünyelerinde kredi sağlaması yaygın bir uygulama. Bu üreticilerden biri de Ford.

Ama Ford, bu konuda müstakbel müşterilerini rahatsız edebilecek bir plan peşinde olabilir. Satın aldığınız Ford otomobilin taksitlerini ödemeyi geciktirdiğiniz için kendi kendine gidip bir otoparka kapatmasını ister miydiniz? Ford'un bu şekilde bir patent başvurusu olduğu ortaya çıktı.

Otomobil şirketleri genellikle otonom araçlardan daha fazla özgürlüğe giden bir yol olarak bahsediyor. Ancak görülen o ki, en azından bir otomobil devi olan Ford, hala zor bulunan otonom sürüş teknolojisinin alternatif (ve daha karanlık) kullanımlarını düşünüyor.

Ford, diğer şeylerin yanı sıra, bir sürücünün ödemelerini geciktirmesi durumunda araçlarının kendilerini "kilitleyecek" teorik teknoloji için bir patent başvurusunda bulundu. Ford'un gelecek nesil araçlarında, araç sahibi zamanında ödeme yapmazsa, borcunu ödemeyen müşterilerin araçları kendilerini bir bayiye (ya da bir haciz yerine veya hatta bir hurdalığa) geri götürebilecek. En azından patentin bize anlattığı şey bu.

ABD Patent Ofisi, şirketin başvurusunu geçtiğimiz Perşembe günü (Ford'un ilk başvurusunu yapmasından yaklaşık 1,5 yıl sonra) yayınladı. "Bir Aracın Yeniden Sahiplenilmesi için Sistemler ve Yöntemler" başlıklı patent resmi olarak henüz verilmedi ancak yine de özel şirketlerin günlük hayatlarımız üzerinde daha fazla söz sahibi olduğu alternatif bir evrene tedirgin edici bir bakış açısı sunduğu rahatlıkla söylenebilir.