Ford CEO'sundan inanılmaz itiraf: O bile Çinli elektrikli araç kullanıyormuş

İnanılmaz itiraf: ABD'nin dev motorlu araçlar üretmesiyle tanınan otomobil üreticisi Ford'a en büyük darbe, şirketi CEO'sundan gelmiş olabilir.

Ford CEO'sundan inanılmaz itiraf: O bile Çinli elektrikli araç kullanıyormuş

Ford CEO'su Jim Farley, medyaya verdiği bir demeçte şaşırtıcı bir itirafta bulundu. İnanamayacaksınız ama CEO, kendi ürettiği araçları değil, Çin yapımı bir elektrikli araç kullanıyor ve onu çok seviyor.

Jim Farley, röportajda "rekabet hakkında çok fazla konuşmayı sevmiyorum ama Xiaomi kullanıyorum. Şanghay'dan Chicago'ya bir tane getirdik ve altı aydır kullanıyorum, bırakmak da istemiyorum" dedi.

Farley sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlar yıllardır bir Apple otomobilinden bahsediyor. Ancak Çinli telekomünikasyon şirketi Xiaomi zaten bir tane üretti ve onu kullanmak çok güzel."

Rakibinin arabasına binen otomobil üreticisi

Farley, Xiaomi ve Huawei'nin ikisinin de elektrikli araç pazarında ABD şirketlerinin henüz taklit edemediği bir şekilde önemli oyuncular olduğunu öne sürüyor.

Öte yandan Ford da elektrikli otomobil üretiyor ve her şeyden önce Çinli üreticiler otomotiv pazarında Ford'un en büyük rakipleri durumunda. Ve bu halde bile rakiplerini övmesi, Ford hissedarlarının pek hoşuna gitmeyebilir. Otomobil sektöründe, üreticilerin başka bir markanın otomobillerine binmesi, kendi markaları için büyük bir prestij kaybı olarak görülüyor.