Football Manager 25'in çıkış tarihi ve iki büyük yeniliği resmi olarak duyuruldu

Menajerlik oyunu dendiğinde akla gelen ilk seri olan Football Manager'ın yeni oyunu Football Manager 25 ne zaman yayınlanacak? Beklenen yayın tarihi resmi olarak açıklandı; oyunun getireceği iki büyük yenilik duyuruldu.

Football Manager 25'in çıkış tarihi ve iki büyük yeniliği resmi olarak duyuruldu

Sports Interactive, en sonunda Football Manager 25’in yolda olduğunu doğruladı ve çıkış tarihini duyurdu. Popüler menajerlik oyunu, 26 Kasım’da PC, Mac, Xbox ve PS5 için piyasaya sürülecek. Aynı zamanda, FM25 Mobile yalnızca Netflix aracılığıyla piyasaya sürülecekken, FM25 Touch ise 3 Aralık’ta Nintendo Switch için sunulacak.

FM25’le beraber oyun serisinde iki büyük değişiklik yaşanıyor. Yeni sürümde oyun, mobil sürümü dışında Unity motoruna geçiyor ve kadın futbolu geliyor. Sega’nın sahibi olduğu SI, kadın oyunlarının geliştirilmesini ilk olarak 2021’de duyurmuştu ve erkek oyunlarıyla aynı derinliği sağlamak için bunun biraz zaman alacağını söylemişti. Geçtiğimiz yıl da kadın takımlarının FM25’te olacağını doğrulamıştı.

Sports Interactive Studio Direktörü Miles Jacobson, yaptığı açıklamada, “Dünya, çok yıllık projelerimizden ikisinin meyvesini verdiğini görüyor: Unity motoruna geçiş ve kadın futbolunun tanıtımı. Sıkı çalışmamızı sizinle paylaşmaya başlamak bize gerçek bir başarı duygusu veriyor ve oyunun yayınlanmasından önceki haftalarda size oyunun daha fazlasını göstermeyi gerçekten dört gözle bekliyoruz” dedi.

FM25’in PC ve Mac sürümleri için ön satışlar şu anda başlamış durumda ve SEGA onaylı dijital satıcılarda %10 indirimle sunuluyor. Xbox ve PS5 sürümleri için ön satışlar ise Sports Interactive tarafından daha sonra duyurulacak.