Football Manager 2025’i bekleyenlere kabus gibi bir haber

Kısa süre önce Kasım ayında yayınlanacağı duyurulan Football Manager 25, aylarca sürecek bir erteleme kararı ile karşı karşıya. Açıklanan yeni çıkış tarihi, oyunu bekleyenlerde büyük bir şok etkisi yaratabilir.

Football Manager 2025’i bekleyenlere kabus gibi bir haber

Geçtiğimiz günlerde Sports Interactive, Football Manager 25 için beklenen çıkış tarihini Kasım sonu olarak duyurmuştu. Ama sadece 10 gün sonra, oyunun uzunca bir süre için ertelediği ilan edildi.

Geliştirici ekip, “oyun kalitesi ve deneyiminin sizin beklentilerinizi ve bizim yüksek standartlarımızı karşıladığından emin olmak için” daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Bu nedenle, Football Manager 25'in ancak Mart 2025’te çıkması planlanıyor. Yani yaklaşık 4 aylık bir erteleme söz konusu.

Sports Interactive uzun süredir devam eden serinin yeni sürümünde büyük bir revizyon yapacak. Ancak stüdyo bunun zor bir süreç olduğunu söylüyor. Sports Interactive yaptığı açıklamada, “Ekipteki herkesin her şeyi tamamlamak için inanılmaz bir hızla çalışmasına rağmen pek çok şey tahmin ettiğimizden daha yavaş ilerledi” dedi ve devam etti: “Zaman çizelgeleri zaten sıkışıktı ve son yorumlarınızın çoğunda haklı olarak belirtildiği gibi, çok fazla acele ediyorduk. Her zamanki standartlarımızdan ödün verme tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Bu durum stüdyoda çalışan ve mümkün olan en iyi oyunu sunmaya tutkuyla bağlı olan herkes üzerinde büyük bir baskı yarattı.

Stüdyo, Football Manager 25'in Unity motoruna geçişini de içeren büyük bir teknik ve görsel değişimin peşinde. Bu amaçla, Football Manager tarihindeki bu önemli dönüm noktasını Kasım ayında yayınlamak için acele etmek istememeleri anlaşılır bir durum.

Geliştirici ve Sega genellikle Football Manager'ın her yılki sürümünü Kasım ayı başında yayınlıyor (EA, FIFA/EA Sports FC oyunlarını Eylül sonu veya Ekim başında yayınlıyor). Bu da Sports Interactive'e yaz transfer döneminde gerçekleşen oyuncu takaslarını ve diğer önemli gerçek hayat olaylarını hesaba katarak oyunu mümkün olduğunca güncel hale getirmek için biraz zaman tanıyor.

Sports Interactive'in duyurusuna yanıt olarak bazı oyuncular, stüdyonun en azından Football Manager 2024 için mevcut sezondaki gerçek dünya değişikliklerini yansıtan bir veri tabanı güncellemesi yayınlamasını istiyor. Hatta bazıları geliştiricinin planlanan oyunu bir kenara bırakmasını ve mevcut sürümü güncel hale getirdikten sonra Football Manager 26'ya odaklanmasını bile önerdi.

Football Manager 25'in Mart ayına kaymasıyla birlikte, serinin yıllardır sürdürdüğü düzen de bozulmuş olacak. Zira Football Manager'ın her yılki yeni sürümü, Kasım ayı başında yayınlıyordu.