Firefox sekmeler için sizden yardım istiyor

Firefox bir özelliğinin artık yeterli olmadığını düşünüyor; sizin yardımınızı bekliyor.

Firefox'a fikir verin!

Mozilla, Firefox tarayıcısında uzun süredir kullanılan sekme modelinin artık günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşünüyor. İlk ortaya çıktığı zamanlar için son derece yenilikçi ve kullanışlı olan sekmeler, Mozilla'ya göre kullanıcıların aynı anda 7 veya 8 web sitesinden fazlasını açmaya başladıklarında artık işlevselliğini de yitirmeye başladı.

Bu yüzden Mozilla, Firefox'un sekmelerinde ciddi bir değişiklik yapma niyetinde. Yapılacak değişikliği ise düzenlediği bir yarışma ile kullanıcılarına sormaya karar verdi. The Mozilla Labs Design Challenge adıyla başlattığı yarışma tüm kullanıcılara açık. Kullanıcılardan yeni sekme mantığının nasıl olması gerektiğini basit bir çizimle aktardıktan sonra, bir de yeni sistemin nasıl çalışacağını anlattıkları bir video hazırlamaları bekleniyor.

Eğer sizin de Firefox'un sekmelerini daha modern ve günümüz tarayıcı kullanım alışkanlıklarına daha uygun bir şekilde yeniden tasarlamak için bir fikriniz varsa bu sayfayı ziyaret edip detayları öğrenebilirsiniz (İngilizce).

Okuyucu Yorumları