Firefox MS'i arkadan vuruyor!

MS tüm tarayıcılar için Win 7'ye seçim ekranı hazırlarken; bakın Firefox MS'i nasıl arkadan vuruyor?

Firefox MS'i arkadan vuruyor!

Sıfırdan Firefox kuracak olursanız, varsayılan arama sayfanızın diğer internet tarayıcılarındaki seçiminizden aktarılmadığını görebilirsiniz.

Firefox'un kurulduğu zaman ayarlı olan arama motorunu belirleyen Mozilla oluyor. Arama kutucuğunun küçük okuna tıkladığınızda aşağıya doğru inen bir menü görürsünüz. İşte burada diğer arama motorları yer alır.

İşte ilginçlik burada, geçtiğimiz hafta "Arama motoru olarak Bing'i yeğleyin" diyen Mozilla; Bing'i buraya koymayan yine Mozilla!

İşte bu durumda kullanıcıların Bing'e geçmesi için Firefox için Bing eklentisini indirmeleri gerekiyor. Üşengeç kullanıcılar mevcut seçeneklerle yetinmeyi yeğliyor, böylece Bing ya da dahil edilmeyen diğer arama motorları daha az tercih ediliyor.

Bu durumun sebebini, Bing'e geçin diyen Mozilla topluluk direktörü Asa Dotzler açıklıyor...

Google-Firefox-Microsoft üçgeni

Google-Firefox-Microsoft üçgeni
Google ve Yahoo var ama Bing yok...

Google hala Firefox gelirlerinin büyük bir kısmını karşılıyor: Yüzde 97'sini. Bu açıdan bakarsak Bing'in Firefox'un hiç işine gelmemesi gerekiyor. Ama Google CEO'su Eric Schmidt'in gizliliğe pek saygı göstermeyen açıklamasından sonra Mozilla ve özellikle Asa Dotzler lafını sakınmıyor. Chrome'dan sonra gelirleri riske girdiği için olsa gerek Google'ı daha sık eleştirirken, Microsoft'a yakınlaşıyor.

Peki durum böyleyken Mozilla neden Microsoft'a destek vermiyor? Asa Dotzler, Mozilla'nın standart arama motoru listesinde Bing'in olmamasını şöyle açıklıyor: "Mozilla ve sadece Mozilla, Firefox'ta hangi arama motorlarının yer alacağına karar verir. Bing yeni bir rakip ve ben şahsen sağlam yol aldığını düşünsem de kullanıcılarımız henüz Bing'i yoğun bir şekilde talep etmiyor. Düzenli bir biçimde bu listeyi gözden geçiriyoruz ve kullanıcıların istediği arama motorlarını ekliyoruz. Burada daha önceden yapılan anlaşmaların ya da başka sebeplerin Bing'in eklenmesini engellemediğini belirtmemiz gerek."

Okuyucu Yorumları