Firefox için hızlı eklentiler

Bu iki Firefox eklentisiyle 2 kat daha hızlı sörf yapabilir, bağlantıları topluca açabilirsiniz!

Firefox için hızlı eklentiler

Klavyeyi hızlı kullananlardansanız, internette çok daha hızlı bir şekilde gezebilirsiniz.

Klavye kısayolları hayatı büyük ölçüde kolaylaştırır ve sizlere tanıtacağımız 2 yöntem ile, fare kullanımını oldukça azaltarak, parmaklarınızla tuşlar üzerinde dans ederek sörf yapabilirsiniz.

Öğrenmek ve alışmak vakit alsa da bir uygulamayı klavye kısayollarıyla kullanmak ile her menü seçeneğine fare imleciyle tıklamak arasında inanılmaz bir hız farkı vardır. Neredeyse 2 kat daha hızlı olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Tarayıcı olarak Firefox kullananlara yönelik bu yöntemlerden ilki bir eklenti olan Mouseless Browsing. Bu eklenti sayfadaki her bağlantının yanına bir numara ekliyor ve bu sayede kullanıcı klavye kısayollarını kullanarak onlara tıklayabiliyor.

İşte faresiz sörf aracı

İşte faresiz sörf aracı
Numaraları görüp hızla klavye kısayollarıyla sörf yapabilirsiniz

Kurduktan sonra kısayol tuşlarını ayarlamak gerekiyor, aynı sekmede açmak için varsayılan kısayol tuştu Alt+sayı oluyor.

Firefox kullanım alışkanlıklarınıza göre ister sayı, ister karakter atayarak kendiniz için en hızlı olanı seçebilirsiniz.

Göreceğiniz kısayollar metin bağlantıları, görseller, formlar ve çerçeveler olarak 4'e ayrılıyor. İsterseniz bağlantıların yeni sekmelerde ya da pencerelerde açılmasını da sağlayabilirsiniz.

Aynı sekmede açılan bağlantılar ya da sekmeler arasında hızlı geçiş, gerçekten öğrenmeye ayırdığınız vaktin karşılığını, alışkanlıklarınıza uydurarak alıyorsunuz.

Download: Mouseless Browsing

Snaplinks ile toplu açın, toplu indirin

Snaplinks ile toplu açın, toplu indirin
Alan seçtiğinizde içindeki bağlantılar açılır

Tanıtacağımız ikinci eklenti ise Snap Links. Bu eklenti birden fazla bağlantı açmak için çok iyi.

Bu farklı eklenti ile farenin sağ tuşuyla bir bölgeyi seçtiğinizde, seçtiğiniz bölgedeki büyün bağlantılar yeni sekmelerde açılıyor. Faresiz sörf değil ama hızlı sörf için çok iyi bir araç.

Özellikle de Google gibi bir arama motorunda bulduğunuz sonuçları açıp detaylı bakmak istediğinizde çok işe yarıyor. Bir galerideki görsellerin bağlantı listesi karşınızdaysa, hepsini sekmelerde açmak da çok kolaylaşıyor.

Bu eklentiyi istediğiniz gibi özelleştirebilir, seçme işlemini kolaylaştıran kısayol tuşlarını eklentinin seçenekleri içerisinde görebilirsiniz. Ayarlardan bağlantıları sekmede açmak yerine indirmeyi veya yer imlerine eklemeyi de seçebilirsiniz

Download: Snaplinks

Okuyucu Yorumları