Firefox 4'ten büyük sürpriz!

Mozilla'nın yeni internet tarayıcısı, çoğumuzu şaşırtacak bir sürprizle geliyor. İşte o sürpriz...

Firefox 4'ten büyük sürpriz!

Tanınmış teknoloji yazarlarından Robert Scoble'ın yayınladığı habere göre Bing, yeni Firefox'un varsayılan arama motoru olacak.

Ancak daha sonra bu haberi elden geçiren Scoble, Bing'in Firefox 4'te ana arama motoru değil ama bir seçenek olarak yeralacağını belirtti. Şu anda Bing'in ana arama motoru mu yoksa bir seçenek mi olacağı kesin netlik kazanmış değil ama olması kuvvetle muhtemel.

Firefox'un güncel bir ekran görüntüsünün Liveside'da yayınlanması da bu haberi oldukça destekliyor. Firefox'u geliştiren Mozilla'nın ise neden bugüne kadar açıklama yapmadığı bilinmiyor.

Peki şimdi neler olacak?

Peki şimdi neler olacak?
Mozilla, Chrome'un çıkışına çok bozulmuştu

Google, Yahoo ve Bing arasındaki rekabet devam ederken, Yahoo ile anlaşmalı olan Bing için Google'dan alabileceği pay büyük önem taşıyor.

Firefox internet tarayıcı varsayılan arama motoru olarak uzun yıllardır Google'ı destekliyordu. Google'ın yayılmasında büyük payı olan Firefox'un şimdi Bing'i de desteklemeye başlaması, Chrome'un çıkışının ardından doğal bir gelişme olarak görülüyor.

Microsoft'un ezeli rakibi Apple bile, Google karşısında Safari internet tarayıcısına Bing arama motoru seçeneğini eklemişti. Apple'ın ardından Mozilla'nın da internette güçlü olan Google'a karşı bu şekilde yardımlaşması rekabeti daha dengeli hale mi getiriyor, yoksa dengeleri Google aleyhine bozuyor mu, işte bunu zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları