Firefox 4'ten aynı nakarat!

Heyecanla "Ve Firefox 4 hazır!" haberini mi bekliyorsunuz? Cevabınız evetse beklemeye devam edin...

Firefox 4'ten aynı nakarat!

Mozilla'nın yeni tarayıcısı Firefox 4 için açıkladığı çıkış tarihini hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsanız çok da üzülmeyin, artık bu tarihin de bir önemi kalmadı. Daha önce açıklanan 2010 Kasım tarihi, yerini "2011'in başları" olarak değiştirildi.

Kısacası Firefox 4, artık kimseyi şaşırtmayan ertelemelerden birini daha yaşadı ve bu yıl içinde bizlerle olmayacağı resmi olarak kesinleşti.

Bugün yayınladığımız haberde, Firefox 4'ün ne kadar hızlı olacağından bahsetmiş ve muhtemelen sizleri heyecanlandırmıştık. Ancak şimdi bu heyecan yerini hayal kırıklığına bırakabilir. Bir Mozilla yetkilisinin Register'a yaptığı açıklamaya göre, Firefox 4'ün RC sürümü 2011'in başlarında hazır olacak, kısa süre sonra da final sürüm gelecek. Kesin bir tarih verilmese de, bu açıklamadan, Firefox 4'e en erken Şubat ayında kavuşabileceğimiz anlamını çıkartabiliriz. Ama kendinizi çok da şartlandırmayın, bu tarihi görmeniz bile çok kolay olmayacak. Neden mi? Haberimizin ikinci sayfasında...

Yılan hikayesine dönen Firefox 4'ün yeni takvimi

Yılan hikayesine dönen Firefox 4'ün yeni takvimi

Şu anda altıncı beta sürümüne ulaşan Firefox 4'ün yedinci beta'sı, takvime göre 17 Eylül'de yayınlanacaktı ancak halen ortalarda görünmüyor. Beta 7 için verilen yeni tarih ise, Kasım başı olarak güncellendi. Beta 7'yi Beta 8, 9 ve 10'un takip etmesi bekleniyor. Yayınlanacak yeni beta'ların tümü 2010 yılı içerisinde hazır olacak. Bu beta'ları RC sürümü ve en sonunda da Final sürümü takip edecek.

Ancak beta 7'nin 1 aydan fazla sarkması, diğer betalar, RC sürümü ve final sürümü için pek de iyimser olamamamıza neden oluyor. Zaten Mozilla yetkilisinin açıklaması da bu yönde: "Bize gelen geri dönüşlere göre, takvimde yeni değişiklikler olması hiç kimseyi şaşırtmamalı."

Firefox 4'ün "birkaç kez daha değişmesi muhtemel" son yol haritasını buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları