Firefox 4 daha da hızlanmayı sürdürüyor!

Yeni Firefox 4 test sürümleri gittikçe daha da hızlanıyor! İşte heyecan uyandıran son durum...

Firefox 4 giderek hızlanıyor!

Microsoft yeni Internet Explorer 9 beta'sını yayınlamaya ve ortalığın tozunu atmaya hazırlanırken, rakibi Mozilla da boş durmuyor, yeni Firefox için harıl harıl çalışıyor. Amaç tabii ki Internet Explorer 9'un şovunu çalabilmek...

Her zamankinden daha yoğun olan Mozilla, Firefox'u yeni özelliklerle donatmaya ve geliştirmeye devam ediyor. En son ve en önemli gelişme ise JägerMonkey adı verilen yeni JavaScript motoru oluyor. Firefox'un, rakipleri karşısında iyiden iyiye geride kalan JavaScript performansının bu motor sayesinde önemli oranda artması bekleniyor.

İnternet uygulamaları ve internet tarayıcı tabanlı oyunlar için son derece önemli olan JavaScript performansında Firefox 4'ün büyük bir atılım yapması, yeni motor sonrasında kimse için sürpriz olmamalı.

Firefox'tan gelen ilk rakamlar heyecan uyandırıyor

Firefox'tan gelen ilk rakamlar heyecan uyandırıyor

Firefox'un JägerMonkey motoruna sahip deneme ve önizleme sürümleri testlerde tarayıcının oldukça hızlandığını açık ve net bir biçimde gösteriyor.

Mozilla'dan Rob Sayre'ye göre Firefox 4.0b6 pre gibi yeni sürümler V8 benchmarklarında Internet Explorer 9 Preview 3'ü bile geride bırakmayı başarıyor. Firefox 4'ün, ortalığa çıktığında Opera 10.61 ve Chrome 6.0.472.55 gibi rakiplerin en hızlı sürümlerini de geride bırakması mümkün gibi görünüyor. Tabi kesin bir şey söylemek için biraz daha beklemek zorundayız...

Download: Firefox en son önizleme sürümleri

Okuyucu Yorumları