Firefox 3.6'yı mükemmelleştiriyoruz

Firefox 3.6'nın kurcalanmadık yanını bırakmıyoruz. İşte güncel sürümdeki püf noktalar.

Firefox 3.6'ya ince ayar

Firefox 3.6 güvenlik ve hıza odaklanıyor. Fakat birçok fonksiyon varsayılan olarak kapalı biçimde geliyor. Windows 7 fonksiyonlarını etkinleştirmeden basit harflerle arama yapmaya kadar birçok püf noktayı bu makalede öğreneceksiniz.

Firefox ancak birçok eklentisiyle birlikte süper tarayıcı haline geliyor. Fakat 3.6 nolu sürüme yükseltme yaptığınızda şu uyarı mesajı ile karşılaşabilirsiniz: "Bu eklenti Firefox 3.6 sürümüyle uyumlu değil". Sonrasında ilgili eklenti devre dışı bırakılır. Fakat bazı uyumsuz eklentileri yine de yeni sürümle kullanma imkânınız var. Bunu yapmanın iki yolu var: Ya yeni bir eklenti ile veya profesyonel ayarların bulunduğu "about:config" sayfası üzerinden.

Firefox 3.6'nın tümleşik Personas desteği sayesinde tarayıcınızı birkaç tıklama ile süsleyebiliyorsunuz; fakat bazen tema desenleri tarayıcının arama kutusu ile çakışabiliyor. Bunu da atlatmanın yöntemi mevcut. Resim galerimizde yukarıda bahsettiğimiz ipuçlarını yanında Win7 fonksiyonlarını açma, basit harflerle arama gibi daha birçok püf noktaya değindik ve adım adım nasıl yapacağınızı anlattık. Resim galerimize buyurun.

Okuyucu Yorumları