Fireblocks, Kripto Ödeme Motoru için Worldpay ile Anlaştı

Kripto borsalarına cüzdan çözümleri ile tanınan Fireblocks, kripto ödeme motoru çalışmaları için Worldpay ile ortaklık kurdu.

Fireblocks, Kripto Ödeme Motoru için Worldpay ile Anlaştı

Kripto ödeme çözümleri günümüzde gitgide yayınlaşıyor. Şirketler bir taraftan kripto ödemelerini kabul etmeye başlarken diğer taraftan bu alanda yeni ortaklıklara imza atıyor. Bu alanda bir ortaklık da kripto odaklı güvenlik şirketlerinden biri tarafından geldi. Kripto borsalarına cüzdan çözümleri ile tanınan Fireblocks, kripto ödeme motoru çalışmaları için Worldpay ile ortaklık kurdu.

Fireblock tarafından geliştirilen Payments Engine, kripto para birimlerini, ürünlerine entegre etmek isteyen işletmeler için anahtar bir çözüm sağlıyor. İşletmeler bu çözüm ile birlikte sistemlerine kripto ödemelerini kolay bir şekilde entegre edebiliyor. Fireblocks’a göre bu çözüm ile bugüne kadar 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi.

Bugünkü lansmanda ise Fidelity Information Services tarafından satın alınan ödeme işleme şirketi Worldpay, Fireblocks bünyesine ağ ortağı olarak katıldı. Bu ortaklık ile birlikte şirket, Fireblocks’un Payments Engine’i geliştirmesine ve iyileştirmesine yardımcı olacak.

Fireblocks CEO’su Michael Shaulov yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son birkaç yılda, ödeme sisteminin parçalarını ele almak için sektörde kritik çalışmalar yapıldı. Stablecoin anlaşmasından sınır ötesi ödemelere kadar, özellikle dijital varlıkların ana teknolojilere ve küresel ekonomiye yayılmaya devam ettiğini düşündüğümüzde, kripto ödeme sisteminin bütünsel olarak ele alınması gerektiğine inanıyoruz”

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.